Turneul de Grand Slam de la Wimbledon a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Este pentru prima dată după al Doilea Război Mondial când Wimbledon nu va avea loc Turneul era programat să se desfăşoare în perioada 29 iunie - 12 iulie 2020. Organizatorii competiţiei de la Londra au anunţat miercuri că turneul nu se va mai juca în anul 2020.
Este pentru prima dată după al Doilea Război Mondial când Wimbledon, cel mai vechi turneu de Grand Slam, nu se va juca. Programat iniţial în perioada 29 iunie - 12 iulie 2020, ediţia a 134-a a turneului se va disputa în 2021, în perioada 28 iunie - 11 iulie.Singurul Grand Slam care a apucat să se dispute în acest an a fost Australian Open (s-a impus Djokovic, al 17-lea trofeu major din carieră).

Ce a spus Boris Becker la aflarea veștii despre anularea turneului de la All England Club

Tenis
Val de reacții ale jucătorilor după anularea Wimbledon-ului | Roger Federer: "Sunt devastat"
01/04/2020 LA 16:47
Î: După anularea Jocurilor Olimpice, presiunea publică din Anglia, țara dvs. de reședință, trebuie să fi fost ridicată pentru a acționa și în privința Wimbledon-ului, așa-i?
Da, este corect. În mod ideal, mi-ar fi plăcut ca membrii comitetului să aștepte până la începutul lunii mai, dar dacă pornești televizorul, ești obligat să asculți toate veștile proaste despre câți oameni sunt, din păcate, afectați de virus și decedați în urma acestei pandemii.
https://i.eurosport.com/2020/04/01/2801874.jpg
Î: Este pentru prima dată după al Doilea Război Mondial când Wimbledon se anulează. Are această decizie vreun impact asupra stabilității financiare a turneului sau asupra miturilor legate de turneu?
Nu cred că Wimbledon va avea probleme financiare din cauza acestei anulări. Este unul dintre, dacă nu chiar cel mai de succes turneu din calendar. Problema este suprafața de joc pentru că ai la dispoziție doar lunile de vară pentru a pregăti o competiție în cele din urmă pe cele mai bune terenuri de iarbă, care se găsesc de obicei la Queen și Wimbledon. Iarba are nevoie de mult mai mult timp de pregătire decât orice altă suprafață. Poți juca la Roland Garros sau US Open mai târziu decât era programat inițial, chiar și în luna octombrie. Dar pe iarbă poți juca doar în lunile de vară.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Andy Murray aplaudă condamnarea la închisoare a lui Boris Becker: "Am 0 simpatie pentru el!"
02/05/2022 LA 13:16
Tenis
Fostul mare campion Boris Becker, condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu executare
29/04/2022 LA 15:59