Novak Djokovic, care a primit marți o derogare medicală pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului, a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza. Potrivit presei australiene, jucătorul care a câștigat de 9 ori turneul Australian Open și care a luat marți avionul în direcția Melbourne după ce a anunțat obținerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.
În urma evenimentelor din Australia, lumea tenisului s-a împărțit în susținători ai lui Djokovic și apărători ai australienilor. Boris Becker este unul dintre cei care i-au luat apărarea liderului ATP.
Fostul tenismen a declarat pentru presa din Anglia că este convins că sârbul a urmat regulile impuse de guvernul Australiei și că a avut o dispensă întocmită corect, care să-i permită participarea la primul Grand Slam din 2022, în caz contrar neavând de ce să facă deplasarea.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
"Novak a avut o scutire medicală, împreună cu alți cinci jucători de la tragerea la sorți, documentul avea de-a face direct cu Australian Open, a fost făcut profesionist.
Nu a încălcat nicio regulă, i s-ar fi permis să joace, dar unii australieni nu și-au văzut familiile de un an și jumătate sau doi din cauza pandemiei. Înțeleg protestul public, dar vreau să-l apăr pe Djokovic puțin pentru că el nu ar fi zburat fără o scutire medicală", a declarat Boris Becker pentru BBC Radio 5.
Citește și:

Cum comentează Berrettini situația lui Djokovic

Joi, și Matteo Berrettini a comentat cele întâmplate. Italianul de pe locul 7 ATP a spus că, deși îi pare rău pentru Djokovic, înțelege reacția australienilor, mai ales în condițiile în care în țară, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 72.000 de cazuri de Covid-19.
"Am toată compasiunea pentru Novak Djokovic, asta e sigur. Nimeni nu vrea să fie în această situație. Dar, pe de altă parte, înțeleg de ce opinia publică din Australia reacționează astfel. Melbourne a trecut prin cea mai lungă carantină din lume, așa că îi înțeleg. Este o situație foarte dificil de comentat.
Tot ce pot să vă spun este că eu sunt vaccinat, sunt aici și o să vedem ce se va întâmpla mai departe", a declarat Berrettini, care se află la Sydney, unde participă la turneul ATP Cup.
Australian Open se desfășoară în perioada 17 - 30 ianuarie și va avea acoperire totală pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51