Rafael Nadal a întâmpinat mari dificultăți în 2021, din cauza mai multor probleme fizice. O accidentare în zona lombară l-a împiedicat să fie la cel mai înalt nivel în prima parte a sezonului, în timp ce durerile de la picior l-a ținut departe de performanță de la Roland Garros încolo. Spaniolul a avut ca principal obiectiv câștigarea titlului la Paris, sperând să cucerească acolo al 14-lea titlu din carieră și al 21-lea la general de Grand Slam.
Departe de a fi în cea mai bună stare, Nadal a fost nevoit să cedeze în semifinale în fața celui mai mare rival al său, Novak Djokovic, în 4 seturi. Fostul lider mondial a renunțat atât la Wimbledon, cât și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sperând să revină în forță pe hard-ul din Statele Unite ale Americii + Canada. După ce a jucat două meciuri la Washington, spaniolul și-a dat seama că piciorul lui are nevoie de mai mult timp pentru recuperare și a luat decizia de a pune capăt sezonului 2021.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 16 ORE

Rafael Nadal, îngrijorat pentru viitorul tenisului modern

Într-un interviu pe care l-a acordat de curând, Rafael Nadal a spus că este îngrijorat de direcția pe care o ia tenisul modern. Din punctul său de vedere, inovațiile tehnologice și creșterea puterii au redus spectacolul jocului. Într-o conversație purtată cu colegii de la Eurosport Germania, Boris Becker a comentat declarațiile lui Nadal.
"Când o legendă precum Rafael Nadal vorbește despre tenis, trebuie doar să taci și să asculți. Nimeni mai bun decât Nadal nu poate vorbi despre tenisul modern. Cu toate acestea, văd o mare varietate pentru viitor. Jucători precum Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Jannik Sinner și Carlos Alcaraz sunt foarte diferiți unul de celălalt, așa că nu prea înțeleg de ce este îngrijorat. Nu cred că tenisul este într-o situație tragică, îmi place mult Next Gen", a spus Becker.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30