Finalistă la Wimbledon, în 2014, după ce trecea de Halep în semifinale, Bouchard se anunța o viitoare mare stea a tenisului feminin mondial. Acum 6 ani, pe lângă ultimul act de la All England Club, canadianca ajungea în semifinale la Australian Open și Roland Garros, astfel că pe final de an ajungea între primele 5 din lume.
În 2015, a reușit cât de cât să continue seria bună, dar reculul părea evident. Ceea ce a urmat a fost însă greu de explicat pentru orice specialist din tenis. În prezent, Eugenie se află în afara top 300 WTA, iar în ianuarie, la Auckland, în Noua Zeelandă, reușea pentru prima oară în ultimul an să treacă de optimile unei competiții.

De ce fanii s-au întors împotriva lui Eugenie Bouchard

Tenis
Simona Halep, lovitură marcă înregistrată la Australian Open! Alize Cornet, simplă spectatoare
ACUM 39 MINUTE
Bouchard a devenit ținta predilectă a multor fani ai tenisului care au acuzat-o că e mult mai interesată de cât de populare îi sunt postările pe diverse rețele sociale decât de tenis. Într-adevăr, canadianca nu s-a mai antrenat la același nivel ca la începutul carierei, iar rezultatele au fost dezastruoase.
O lungă perioadă, Bouchard nu a știut cum să trateze acest val de "hate", fiind foarte obișnuită mereu să fie în centrul atenției și să fie lăudată pentru ceea ce face. Ca atare, a comis noi greșeli în dialogul de la distanță cu fanii, astfel că s-a transformat într-una din cele mai contestate sportive din tenis.
Într-un dialog cu cei de la CNN, Eugenie a acceptat să vorbească despre acest subiect sensibil, dar Bouchard pare în continuare că nu înțelege de ce suporterii tenisului îi reproșează anumite lucruri. Mulți vedeau în ea un model pe terenul de sport, însă s-a transformat într-o sportivă care nu mai e interesată de performanță și de tenis, alocând tot mai mult timp unor domenii și activități care nu sunt apreciate de cei care vedeau în ea în primul rând o jucătoare capabilă să răstoarne ierarhiile.
"Am realizat că toată lumea are hateri. Asta înseamnă că ai reușit ceva în viață, înseamnă că ai făcut ceva notabil. Eu iau mereu criticile și răutățile invers, pentru că dacă nu aș fi făcut ceva, nu mi-ar fi dat atenție. Sunt oameni cu probleme, oameni negativiști despre care nu ar trebui să îmi fac probleme. Mereu fac un pas în spate când văd ură îndreptată împotriva mea și nu iau niciodată lucrurile personal. E normal pentru cineva la vârsta mea să fie extrem de activă în social media. Nu sunt nicidecum așa cum mă numesc ei, acele cuvinte urâte sunt doar o reflecție a lor, nu mă caracterizează pe mine. E foarte multă negativitate", a spus Bouchard, într-un interviu pentru CNN.
https://i.eurosport.com/2020/05/29/2825297.jpg
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul meciului dintre Daniele Collins și Elise Mertens
ACUM 41 MINUTE
Tenis
Simona Halep, defensivă excelentă în meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM O ORĂ