Roger Federer are mai multe afaceri în Elveția, însă marele campion din Țara Cantoanelor nu are timp să se ocupe de ele, fiind încă foarte activ în circuitul masculin de tenis, preocupat de evoluțiile pe care le are și de performanțele pe care le înregistrează. De afacerile lui Federer se ocupă miliardarul Jorge Paulo Lemann, care este și principalul investitor la Laver Cup, turneul de suflet al lui Federer.
Născut la Rio de Janeiro în 1939, Jorge Paulo Lemann este un om de afaceri clasat pe locul 37 în topul celor mai bogați oameni din lume, conform Forbes, cu o avere estimată la 25 de miliarde de dolari. Lemann a jucat tenis la nivel amator, însă a evoluat în Cupa Davis atât pentru Brazilia, cât și pentru Elveția și a jucat în 1962 la Wimbledon. În 1961, Lemann a primit diploma de licență în economie la Harvard, dar a precizat că nu i-a plăcut deloc să urmeze viața de student. În prezent, la 80 de ani, Lemann este în conducerea Lojas Americanas S.A. și fost membru al conducerii Gillette. În plus, el este co-fondatorul firmei de investiții 3G Capital, firmă care deține branduri ca Burger King, Anheuser-Busch și Heinz.

Ion Țiriac, dezvăluri despre Roger Federer

Tenis
Revenirea lui Roger Federer în circuit, o încercare ratată? Ce anticipează Mats Wilander pentru 2022
26/11/2021 LA 13:26
"Federer a luat de la japonezi (nr. Uniqlo) 300 de milioane, și are contract pe zece ani, indiferent dacă joacă sau nu. Federer, după cartea mea de adrese, valorează mai mult de un miliard, dar valorează atât pentru că a și investit enorm. Eu îl cunosc pe partenerul lui, fost jucător de tenis, jumate elvețian, jumate Brazilian. E vorba despre Paulo Lemann, a fost campion al Elveției, a avut cea mai mare bancă din Brazilia, apoi a vândut banca, a devenit cel mai mare berar al Americii. Federer e prieten cu el", a spus Ion Țiriac pentru SportED Talks, moderat de Virgil Stănescu.
"Federer e de pe altă planetă, el inventează treburi care nu există, are joc de picioare, are de toate, nu are doar mâna foarte bună. Eu sunt adeptul că dacă nu ai picioare să te ducă unde cade mingea, joci tenis de pomană", a mai spus Țiriac pentru sursa citată.
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
26/11/2021 LA 12:13
Tenis
Era titanilor Federer, Nadal și Djokovic a ajuns la final! "Amenințarea" noii generații, confirmată
23/11/2021 LA 14:34