Turneul feminin de tenis de categorie Internațional, BRD Bucharest Open, programat în perioada 13-19 iulie la Arenele BNR din Capitală, nu va mai avea loc în acest an ca urmare a pandemie de coronavirus, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.
"Este exclus să se mai ţină turneul feminin BRD Bucharest Open în condiţiile aceste pandemii. De altfel, noi nu mai aveam nicio înţelegere cu proprietarul turneului (n.r. - maghiarul Jeno Marky), pentru că anul trecut semnasem doar pentru un an. Anul acesta pentru organizarea în continuare a turneului la Bucureşti urma să discutăm din nou. Dar nu am făcut-o. Aşa că este exclus să mai organizăm anul acesta, nici nu am apucat să ne aşezăm la masă. Turneul mai figurează pe site-ul WTA, dar e o chestiune din oficiu care a rămas acolo", a spus Cosac pentru Agerpres.

Turneul de la București, anulat

Tenis
WTA și ATP prelungesc perioada de suspendare a circuitului de tenis. Când s-ar putea relua turneele
01/04/2020 LA 18:28
Întrebat dacă este totuşi posibilă amânarea în toamnă a turneului, vicepreşedintele a răspuns: "Nu, nu ne gândim la aşa ceva. Ţinând cont de ceea ce se întâmplă în toată lumea, nu ne gândim la amânare.Turneul nu se va mai ţine la Bucureşti, asta vă pot spune cu certitudine. Nu vedeţi că nu se mai complică nimeni să mai amâne turnee pentru că nu se ştie nimic la momentul actual. ATP şi WTA au anunţat că totul e suspendat ca urmare a pandemiei de coronavirus până la 7 iunie (suspendarea a fost prelungită până pe 13 iulie în data de 1 aprilie, n. red.). Dar eu spun că e puţin probabil ca şi turneele de după 7 iunie să se ţină. Asta pentru că pentru a organiza din 8 iunie să spunem, ai nevoie de cel puţin două luni de pregătire... mă refer la sponsori, la chestiunile administrative care ţin de organizarea unui turneu... deci eu cred că e destul de compromis calendarul competiţional de anul acesta, atât la băieţi, cât şi la fete".
https://i.eurosport.com/2020/04/03/2802576.jpg
"Pentru 2021 rămâne să discutăm (n.r. - cu proprietarul turneului, maghiarul Jeno Marky) dacă vom mai ţine turneul la Bucureşti. Oricum, eu cred că se vor reseta foarte multe... şi legat de numărul de turnee, de competiţii, şi legat de sistemul de punctaj şi aşa mai departe. Şi atunci aşteptăm să treacă timpul ca să vedem cum se aşează lucrurile. Abia când se va relua calendarul competiţional vom şti şi noi ce se poate face şi ce nu pentru 2021. Să sperăm că scăpăm cu toţii sănătoşi din toată nebunia asta şi apoi vom vedea ce va mai fi", a adăugat George Cosac pentur aceeași sursă.

Competițiile urmau să se reia odată cu turneul de la București

Miercuri, ATP şi WTA au anunţat suspendarea turneelor de tenis până la 13 iulie. Decizia a venit imediat după anunţul anulării turneului de la Wimbledon, o premieră după al doilea război mondial. "Din nefericire, pandemia de Covid-19 nu ne lasă altă alegere decât să prelungim suspendarea meciurilor din circuit", a declarat Andrea Gaudenzi, şeful ATP.
Astfel, au fost anulate turneele de la ‘s-Hertogenbosch, Stuttgart, London-Queen’s, Halle, Mallorca, Eastbourne, Nottingham, Birmingham, Berlin, şi Bad Homburg. Iniţial, pe 18 martie, ATP şi WTA anunţaseră suspendarea turneelor de tenis până la 7 iunie. Odată cu anularea turneului de la București, care trebuia să debuteze pe 13 iulie, este puțin probabil ca turneele să se reia începând cu această dată.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Simona Halep, la cel mai jos nivel din ultimii 6 ani, la Roland Garros! Borna negativă atinsă
ACUM 38 MINUTE
Roland Garros
Cu ce s-a ales Simona Halep după eliminarea incredibilă în turul 2 la Roland Garros
ACUM O ORĂ