ATP a confirmat că nu vor fi câștigate puncte în clasamentul mondial la Wimbledon, în urma deciziei organizatorilor de All-England de a interzice jucătorii ruși și belaruși. Nu este exclus ca WTA să adopte o măsură similară cât de curând.
În urma deciziei britanicilor care a stârnit multe controverse pe plan mondial, au apărut multe speculații pe marginea faptului că ATP ia în considerare o serie de măsuri. Organul de conducere al tenisului masculin a venit acum cu un răspuns ferm, dar a lăsat ușa întredeschisă pentru ca oficialii turneului de la Wimbledon să își schimbe poziția.
Wimbledon
Simona Halep - Amanda Anisimova, LIVE BLOG sferturi Wimbledon (ora 15:30, Eurosport 2)
PESTE 21 MINUTE

ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon

"Capacitatea jucătorilor de orice naționalitate de a participa la turnee pe baza meritelor și fără discriminare este fundamentală pentru turneul nostru. Decizia Wimbledon de a interzice jucătorilor ruși și bieloruși să concureze în Marea Britanie în această vară subminează acest principiu și integritatea sistemului de clasare ATP.
De asemenea, este în contradicție cu acordul nostru de clasament, în absența unei schimbări a circumstanțelor, cu mare regret și reticență nu vedem altă opțiune decât să eliminăm punctele din clasamentul ATP de la Wimbledon, pentru 2022", a fost comunicatul ATP.
Regulile și acordurile noastre există pentru a proteja drepturile jucătorilor în ansamblu. Deciziile unilaterale de această natură, dacă nu sunt abordate, creează un precedent dăunător pentru restul Turului. Discriminarea prin turnee individuale pur și simplu nu este viabilă într-un turneu care operează în mai mult de 30 de țări.
ATP a confirmat că turneele de încălzire pentru Wimbledon, de la Queen’s și Eastbourne, vor avea puncte de clasament disponibile, deoarece jucătorii ruși și belarusi au opțiuni alternative în acele săptămâni.
Wimbledon este programat să înceapă pe 27 iunie, iar Novak Djokovic este campionul en-titre.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Sinner strânge rândurile după eliminarea de la Wimbledon: "Am multe de îmbunătățit"
ACUM O ORĂ
Wimbledon
LIVEBLOG Wimbledon | Kyrgios și Nadal luptă azi pentru calificarea în semifinale! Programul zilei
ACUM O ORĂ