Măcinată de o serie de probleme de sănătate, după ce a fost suspendată pentru dopaj, rusoaica a luat decizia de a îi spune adio sportului, la 32 de ani. Într-un interviu pentru Vanity Fair, sportiva născută la Nyagan a explicat că a cochetat mult timp cu această idee și a realizat într-un final că nu mai are șanse să evolueze la cel mai înalt nivel, așa cum și-a obișnuit fanii.
"Sunt nouă în această postură, așa că nu știu cum să o spun prea bine, iertați-mă. Tenis, îți spun "la revedere". Îmbrățișez un nou capitol al vieții acum, dar vreau să le spun un lucru clar celor care visează să își depășească limitele: veți cădea de sute de ori, iar lumea va vedea acest lucru. Acceptați acest lucru și nu încetați să credeți în voi. Vă asigur că la final va merita", a spus "Masha".
Wimbledon
Paire, după eliminarea de la Wimbledon:"Urăsc tenisul. Cum am pus piciorul pe teren, am vrut să fug"
ACUM O ORĂ
Tenisul mi-a arătat lumea și mi-a arătat din ce e aceasta făcută. Prin el m-am testat și mi-am măsurat creșterea. Orice aș face în noul capitol din viața mea, oricare ar fi următorul munte de escaladat, voi fi la fel de hotărâtă. Voi continua să urc și să mă dezvolt, ca persoană | Maria Sharapova, pe Instagram
https://i.eurosport.com/2020/02/26/2784595.png

Ce a reușit în tenis Maria Sharapova

Maria a debutat la cel mai înalt nivel în circuitul feminin de tenis în 2001, însă rezultatele au început să apară de abia în 2003, atunci când a câștigat primele două titluri WTA (la Tokyo și Quebec), a debutat la toate cele patru turnee de Mare Șlem (cel mai bun rezultat fiind o optime de finală atinsă la Wimbledon) și a debutat în Top 100 WTA pe 16 iunie și în Top 50 pe 22 septembrie.
Un an mai târziu, Maria a reușit să pătrundă și în Top 10 WTA, pe 5 iulie, mai apoi Top 5, pe 15 noiembrie. În 2004, Sharapova a cucerit și primul ei titlu major, la Wimbledon, învingând-o în finală pe Serena Williams, devenind astfel a patra cea mai tânără campioană de Grand Slam din Era Open (după Hingis, Seleș și Austin). În același an a mai cucerit alte patru titluri (Birmingham, Seoul, Tokyo și Turneul Campioanelor). În 2005 a devenit și lider mondial pentru prima dată (pe 22 august), ea fiind cel de-al 16-lea lider din istorie în circuitul feminin de tenis. În total, Sharapova a petrecut pe prima poziție din clasament 21 de săptămâni. De-a lungul timpului, Maria și-a trecut în palmares 5 titluri de Mare Șlem (2004 – Wimbledon, 2006 – US Open, 2008 – Australian Open, 2012, 2014 – Roland Garros) și 36 de titluri WTA (ultimul în 2017, la Tianjin).

Slideshow

Cariera Mariei Sharapova

5 imagini

Maria a avut parte și de neplăceri în cariera ei remarcabilă. Accidentările nu au ocolit-o nici pe Masha, care s-a confruntat de-a lungul timpului cu dureri crunte la umăr, gleznă, cot și picior. Cea mai serioasă problemă a fost accidentarea la umăr suferită în 2008. Atunci, Maria a trebuit să îndure o intervenție chirurgicală și a ratat Jocurile Olimpice de la Beijing. După operație, Sharapova a fost nevoită să stea departe de terenul de tenis timp de nouă luni. Chiar și așa, Maria a revenit și a mai cucerit apoi două titluri majore, pe zgura pariziană.
Scandalul cu meldonium, din 2016, s-a dovedit a fi începutul sfârșitului pentru cariera Sharapovei. Aceasta a susținut mereu că e nevinovată, iar după revenire nu a mai reușit niciodată să ajungă la nivelul de dinainte, având și o serie de probleme cu accidentările.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Wimbledon
Wimbledon: Top cele mai tari lovituri ale primei zile
ACUM O ORĂ
Wimbledon
S-a calificat în turul 2 la Wimbledon și a venit cu o mărturie cutremurătoare
ACUM O ORĂ