Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal a anunțat vineri că nu va participa la ultimul turneu major al anului, US Open, care se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie la Flushing Meadows. Ibericul nu s-a refăcut după accidentarea de la picior, căpătată la Roland Garros.
Rafael Nadal nu este singurul titan din sportul alb care a luat această decizie. Roger Federer a făcut același anunț în urmă cu câteva zile. Cei doi coloși ai tenisului mondial masculin nu vor reveni pe teren anul acesta nici la alte competiții, ei alegând să-și prelungească pauza competițională.
Australian Open
Rafa Nadal e în turul 3 la Australian Open! "Matadorul", victorie confortabilă cu Yannick Hanfmann
ACUM 3 ORE

Rafael Nadal, OUT de la US Open și pentru restul sezonului

"Salutare, tututor! Din păcate, trebuie să vă informez că aici se încheie sezonul 2021 pentru mine. Sincer să fiu, am suferit mult mai mult decât ar fi trebuit cu piciorul și trebuie să petrec mai mult timp departe de terenul de tenis. După ce am discutat cu echipa și familia mea, am luat decizia și cred că este cea corectă, pentru a mă putea recupera.
Este un an în care mi-a fost foarte dor de competiții precum Wimbledon sau Jocurile Olimpice, dar și US Open, la fel ca multe alte evenimente care sunt importante pentru mine. În ultimul an nu am avut capacitatea de a mă antrena, de a mă pregăti așa cum trebuie s-o fac. În cele din urmă am ajuns la concluzia că ceea ce trebuie să fac e să mă recuperez, să schimb o serie de lucruri, să încerc să înțeleg care a fost evoluția accidentării în utlima vreme.
Nu este vorba despre o nouă leziune, este o accidentare pe care o am încă din 2005 și până acum nu m-a împiedicat să-mi dezvolt cariera sportivă. Dacă nu voi găsi o soluție în viitorul apropiat, voi încerca să găsesc alt tip de tratament pentru a mă reface", e o parte a mesajului transmis de Rafael Nadal pe contul personal de Twitter.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
IERI LA 06:02
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
17/01/2022 LA 07:33