Cu doar 9 zile rămase până la startul Wimbledon, Simona Halep nu are parte de pregătirea ideală pentru turneul de la All England Club. Deși a susținut că s-a recuperat total după problemele medicale avute, campioana noastră a simțit că nu e la nivelul obișnuit în timpul antrenamentelor din ultimele două zile și a preferat să spună pas turneului de la Bad Homburg. Astfel, în cazul în care problemele nu îi vor pune în pericol prezența la All England Club, campioana de la Wimbledon 2021 va fi la startul competiției fără vreun meci pe iarbă în picioare.

Halep, dublă ruptură la Roma. Românca susținuse că s-a recuperat total

Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 16 ORE
După ce a suferit o accidentare dură la Roma, în timpul meciului din turul doi cu Angelique Kerber, Simona a fost nevoită să se retragă de la Roland Garros. Diagnosticată cu două rupturi musculare, Halep nu a avut certitudinea că va putea reveni la forma ei maximă până la turneul de la Wimbledon, luând în calcul la acea vreme chiar și o posibilă absență de la Jocurile Olimpice.
"De obicei nu sunt în această perioadă acasă, dar din păcate anul acesta m-am accidentat. Nu pot nici să mă antrenez pentru că accidentarea este încă la început. Va trebui să mai stau o perioadă fără tenis, fără alergare pentru că mușchiul încă nu s-a sudat. Momentele de la Roma au fost într-adevăr grele pentru că din nimic mi s-a întâmplat această ruptură. Nu am anticipat-o absolut deloc. Mi s-a părut imposibil ca, stând la retur, să se poată întâmpla o ruptură musculară. Chiar am avut două. Prima este mult mai profundă, a doua este la suprafață, dar amândouă sunt destul de periculoase", a declarat Simona pentru Eurosport, înainte de Roland Garros.
Cu toate acestea, chiar înaintea începerii sezonului de iarbă, românca a anunțat că s-a recuperat și este la 100% din punct de vedere fizic. Simona era încrezătoare că va putea da totul pe iarba londoneză pentru a-și apăra titlul câștigat în 2019.
"Ar însemna mult să îmi păstrez trofeul, dar e mult prea greu, am stat foarte mult departe de tenis. Acum, sunt 100% din punct de vedere fizic", a spus Simona la plecarea spre Bad Homburg. Din păcate, ajunsă în Germania, Simo a preferat să nu riște, problemele medicale dându-i bătăi de cap.
Din 28 iunie, toţi ochii vor fi aţintiţi spre Wimbledon (în exclusivitate pentru România pe Eurosport şi Eurosport Player), unde Halep visează să îşi apere titlul. Şi competiţia masculină se anunţă una magică: Djokovic are şansa să ajungă la 20 de Grand Slamuri şi să îi egaleze pe Nadal şi Federer, în timp ce pentru Swiss Maestro e probabil ultima şansă reală să mai câştige un turneu de asemenea anvergură.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
07/12/2022 LA 20:55
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
07/12/2022 LA 17:19