Italia a impus, vineri, o perioadă de carantină pentru persoanele care vin din Romania și Bulgaria. Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat printr-un mesaj postat pe Twitter vineri după amiază că cetățenii care vin din România și Bulgaria vor intra în carantină timp de 14 zile. Autoritățile italiene au decis instituirea carantinei pentru români după ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în România a crescut abrupt.
Ministrul italian al Sănătății a luat decizia în urma unei întâlniri cu șefii instituțiilor de sănătate și cu ministrul de Interne. "Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi", a explicat ministrul italian într-o postare pe Twitter. În urma acestei decizii, Simona Halep a decis să nu mai facă deplasarea la Palermo și să debuteze în schimb la competiția de la Praga.
Oraganizatorii turneului de la Palermo au făcut anunțul, exprimându-și dezamăgirea cu privire la decizia campioanei noastre: “Simona Halep a decis să nu joace la Plaermo. Ne-a fost comunicat de manager-ul ei, Virginia Ruzici, care ne-a explicat că decizia a fost luată în urma prevederilor anti-COVID pe care Ministerul Sănătății din Italia le-a impus persoanelor care vin din România sau Bulgaria. I-am trimis Simonei Halep un comunicat în care i-am explicat că poate veni la turneu în ciuda acestor restricții, dar staff-ul ei ne-a comunicat ultima decizie, aceea că s-a retras de la turneu, respingând eforturile noastre. Suntem profund dezamăgiți!”, a fost mesajul organizatorilor.
Australian Open
Halep revine vineri în acțiune la Australian Open, la dublu, unde face pereche cu Gabriela Ruse
ACUM 8 ORE

Iată și mesajul Simonei Halep

"Având în vedere creşterea recentă a numărul cazurilor de Covid-19 în România şi anxietăţile mele referitoare la călătoriile aeriene internaţionale, am luat decizia de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi ministrului Sănătăţii pentru toate eforturile făcute", a anunţat Simona Halep pe Twitter.
Prin urmare, Simona Halep va reveni în circuit la data de 10 august, la turneul de la Praga.
Australian Open
Halep, elogiată de site-ul WTA după victoria "fulger" de la AO! Statistici fantastice ale româncei
ACUM 11 ORE
Australian Open
Simona Halep, adoptată de australieni! Ce poreclă i-au dat după victoria fabuloasă cu Haddad Maia
ACUM 13 ORE