În ciuda eforturilor depuse de organizatori, Mutua Madrid Open a fost anulat la solicitările autorităților locale. Membrii WTA și ATP au oferit vestea printr-un comunicat oficial, în urmă cu puțin timp:
"Cu părere de rău, WTA și ATP confirmă anularea turneului Mutua Madrid Open 2020. Decizia a fost luată împreună cu autoritățile locale, fiind luate în considerare siguranța și sănătatea oamenilor. Trebuie să menționăm eforturile uriașe depuse de organizatorii turneului, care au analizat toate posibilitățile prin care acest turneu să se poată desfășura, în ciuda provocărilor cauzate de Covid-19. WTA și ATP vor oferi o actualizare a calendarului de dinaintea US Open și îl vor comunica în următoarea perioadă.", se arată în comunicatul emis de WTA și ATP.
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM 12 MINUTE
Știre inițială
Sâmbătă, oficialii turneului patronat de Ion Țiriac au publicat un comunicat oficial, prin care anunțau că autoritățile de la Madrid au solicitat anularea competiției, din cauza numărului în creștere de cazuri de coronavirus înregistrate în ultimele zile în capitala Spaniei.

Miză uriașă pentru US Open

Decizia organizatorilor de la Madrid poate avea un impact major asupra primului turneu de Mare Șlem post-pandemie. US Open-ul se confruntă la rândul său cu o situație sanitară incertă, însă insistă că meciurile se vor juca conform planificării, începând cu data de 31 august.
Înainte de a face deplasarea spre New York, cei mai buni jucători ai lumii au însă două aspecte foarte importante de cântărit. Pe de o parte, sunt riscurile unei deplasări la New York, oraș care impune în mod normal carantinarea europenilor sosiți pe teritoriul său, dar și o destinație din care la revenirea în Europa se impune în mod normal carantină de 14 zile.
New York-ul este un oraș aflat încă în zona roșie a globului în ceea ce privește numărul cazurilor de COVID-19 și chiar dacă autoritățile au obținut excepții pentru jucătorii de tenis, situația rămâne una de risc. Pe de altă parte, aglomerarea de turnee importante pe două continente în interval de cinci săptămâni (US Open, Madrid, Roma și Roland Garros) reprezintă un risc în ceea ce privește suprasolicitarea și o potențială sursă de accidentări.
Tocmai de aceea, cei mai mulți anticipează că jucătorii de top vor face o alegere dificilă între US Open și circuitul european de zgură. Dacă turneul de la Madrid dispare însă din calendarul revizuit, mai mulți jucători europeni ar putea deveni interesați de o participare la US Open, în condițiile în care va exista o săptămână de pauză și acomodare până la startul întrecerii de la Roma, lucru semnalat prompt de jurnaliștii din întreaga lume.
  • În intervalul 21 – 27 iulie, Madridul a înregistrat peste 13.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cu o creștere de 66% față de intervalul anterior.
Din câte am înțeles, mai mulți jucători de top din ATP vor sări peste US Open. Mă aștept ca acest lucru să se întâmple. Este decizia fiecăruia. Orice jucător va avea niște îndoieli, iar dacă nu te simți confortabil să călătorești și să îți asumi anumite riscuri, atunci este de înțeles că te retragi. | Andy Murray
Tenis
Nicholas David Ionel, la cea mai bună clasare în ATP. Cum arată ierarhiile la masculin și feminin
ACUM O ORĂ
Tenis
Hewitt, discurs dur după ce a pierdut finala Cupei Davis: "Nimeni nu ascultă"
ACUM 2 ORE