În urma discuțiilor cu autoritățile din tenis - ATP, WTA și ITF - Federația Franceză de Tenis a anunțat pe site-ul oficial al competiție că ediția din acest an a Roland Garros se va desfășura pe parcursul a trei săptămâni, între 21 septembrie și 11 octombrie 2020, în condițiile în care pandemia de coronavirus va permite acest lucru.
Grand Slam-ul de la Paris, care va fi transmis în exclusivitate pe Eurosport, a mai primit o săptămână de competiție, ceea ce înseamnă că de pe 21 septembrie vor începe calificările.
Calificările se vor disputa de luni 21 septembrie până vineri pe 25 iar după aceea va avea loc tragerea la sorți pentru tabloul principal, care se va desfășura între 27 septembrie și 11 octombrie.
Laver Cup
Echipa Europei a câștigat Laver Cup. Echipa Lumii nu a avut nicio șansă
ACUM 7 ORE

Roland Garros 2020 | Federația franceză va colabora cu guvernul

Federația Franceză de Tenis colaborează cu guvernul francez pentru a pregăti turneul și a lua măsurile necesare pentru a asigura sănătatea și siguranța tuturor persoanelor prezente. Toate opțiunile vor fi luate în considerare.
”Suntem încântați că discuțiile noastre cu autoritățile din tenis ne-au permis să extindem ediția din 2020 a Roland Garros la trei săptămâni, suntem conștienți că în condițiile actuale este un privilegiu să putem organiza această competiție în formatul ei obișnuit.
Mai ales pentru că etapele de calificare vor ajuta financiar jucătorii care au fost afectați cel mai sever de această criză. Decizia responsabilă pe care am luat-o pe 17 martie de a amâna Roland Garros până în toamnă înseamnă că sezonul de zgură din 2020 poate fi salvat, dacă situația continuă să se îmbunătățească.”, a informat federația franceză.

Simona Halep va participa la Roland Garros 2020

Simona Halep a decis deja ce program va avea în 2020 și se pregătește de zor pentru competițiile programate în toamnă.
Cea mai bună tenismenă a României a luat decizia de a nu mai juca în afara Europei în acest sezon competițional, dat peste cap de pandemia de coronavirus încă din luna martie. Campioana din 2019 de la Wimbledon a reluat pregătirile și a dezvăluit, pentru Pro TV, că in 2020 va juca doar în Europa, eliminând din start Statele Unite ale Americii și China, acolo unde pandemia a luat naștere.
Astfel, ocupanta locului 2 în clasamentul WTA nu va fi prezentă la ediția din acest an a US Open-ului, în cazul în care Grand Slam-ul american se va disputa. Pe lângă US Open, Simona Halep va spune pas și turneelor de la Washington, Cincinnati, precum și celor programate în Asia. Prin urmare, sportiva noastră va participa doar până la începutul lunii octombrie.
Tenis
Mihaela Buzărnescu a pierdut finala de la Valencia! Câte poziţii va urca în clasamentul WTA
ACUM 10 ORE
Tenis
Roger Federer nu se lasă! Anunț despre revenirea lui pe teren
ACUM 12 ORE