”Am declarat anul trecut, în decembrie, că nu o să joc la FED Cup pentru că aș fi vrut să fiu fresh la Olimpiadă. Dar nejucând în această săptămână deloc, am avut timp să mă recuperez. Așa că o să joc FED Cup. Am făcut mereu tot posibilul să câștig, am jucat și accidentată. Mă bucur că am șansa să joc din nou, sunt foarte bine pentru a merge acolo și pentru a câștiga niște puncte pentru România. Vreau să fie o atmosferă frumoasă și să dăm tot ce avem mai bun pentru a câștiga.
Mereu au fost frumoase trăirile și speciale când am jucat pentru România. E foarte diferit să joci pentru România. Emoția de la FED Cup este cu totul și cu totul altceva. Îți dorești să câștigi pentru echipă și pentru țara ta.
Aici nu e ca la turneele individuale, unde jucăm doar pentru noi. M-am descurcat bine la FED Cup, nu mă plâng. Am dat mereu tot ce am avut, chiar și mai mult”, a declarat Simona Halep la DigiSport.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022 LIVE BLOG | Halep, Cîrstea și Begu, în turul 2. Surpriză uriaşă la Melbourne
PESTE O ORĂ

România la Fed Cup

FED Cup, redenumită acum Billie Jean Cup, este prima competiție internațională pe echipe din tenisul feminin. Prima ediție a avut loc în 1963, iar Billie Jean King a făcut parte din echipa Statelor Unite care s-a impus atunci cu 2-1 în fața Australiei. În total, Billie Jean King are 7 titluri ca jucătoare și încă 4 în calitate de căpitan al echipei. De altfel, SUA este cea mai titrată națiune din această competiție, având 18 trofee în palmares, ultimul obținut în 2017.
România va întâlni Italia, în barajul pentru menţinerea/promovarea în Grupa Mondială a "Billie Jean King Cup", fosta Fed Cup. Denumirea competiției pe echipe a fost modificată anul trecut în luna septembrie. Meciurile întâlnirii dintre România și Italia vor avea loc în 16 şi 17 aprilie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.
Tenis
Australian Open 2022: Rezumatul partidei Sorana Cîrstea - Petra Kvitova
ACUM 23 MINUTE
Australian Open
Palyuchenkova - Bondar - Australian Open
ACUM 32 MINUTE