Campioana noastră devine astfel cea mai bine clasată jucătoare din clasamentul mondial (2 WTA) care confirmă prezența la primul Grand Slam de anul viitor.
Australian Open 2021, programat inițial în perioada 18-31 ianuarie, a fost amânat cu trei săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus.
Tenis
Daniil Medvedev, start lansat la Astana! Rusul l-a învins lejer pe Albert Ramos! Rezumatul partidei
ACUM 5 ORE
În ciuda situației inedite generată de COVID-19, se pare că Simona Halep a decis să participe la turneul de la Melbourne

Fox Sports: Simona Halep va participa la Australian Open 2021

Recent, Artemon Apostu-Efremov, al doilea antrenor al Simonei, a dezvăluit că jucătoarea din Constanța va merge la Australian Open doar dacă va primi garanția că nu fi ținută în carantină fără să se antreneze.
"Singura neclaritate este cum se vor desfășura aceste 14 zile de carantină. Dacă se duce 14 zile și nu se antrenează, efectiv se duce degeaba. Dacă vor exista posibilități, probabil va fi o variantă plauzibilă în care vor merge", transmitea luna trecută Artemon Apostu-Efremov pentru Digi Sport.

Ce condiții vor trebui să respecte sportivii la Australian Open 2021

The Sydney Morning Herald anunță că jucătorii de tenis vor fi obligați să stea în semi-carantină timp de 14 zile. Concret, după ce vor ajunge în Australia vor fi declarați oficial în carantină pentru următoarele 14 zile și izolați. Dacă rezultatul testului Covid-19 efectuat a doua zi va fi negativ, atunci le va fi permis să se antreneze sub monitorizare atentă, având alături un singur antrenor, împreună cu un alt jucător care a trecut cu bine de primul test.
Sportivii vor fi testați de cinci ori de-a lungul a 14 zile de izolare, direct în camerele de hotel. Iar după trei teste negative consecutive și opt zile în Australia, sportivii vor putea forma grupuri de antrenament de până la patru adversari.
Ei vor putea părăsi camera de hotel doar cinci ore pe zi: două pentru antrenament, două pentru pregătire fizică și o oră pentru a mânca în interiorul Melbourne Park și Albert Reserve Tennis Centre.
Turneul de la Australian Open va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport.
Astana Open
Alcaraz, după eliminarea din primul tur de la Astana: "Trebuie să învăț din astfel de meciuri"
ACUM 6 ORE
Tenis
Emma Răducanu pierde în primul tur la Ostrava! Înfrângere în două seturi în fața favoritei a cincea
ACUM 7 ORE