Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Naomi Osaka a revenit, în forță, în circuit cu o victorie muncită. Japoneza a răspuns la cea mai grea întrebare

Ion Alexandru

Publicat 01/01/2024 la 11:49 GMT+2

În primul ei meci de la US Open 2022 și după ce a născut ulterior, Naomi Osaka a revenit cu o victorie în 2 seturi în fața campioanei de la Cluj Tamara Korpatsch. Următoare adversară de la este Karolina Pliskova. "Ce e mai dificil, să culci copilul sau să câștigi meciuri?" este întrebarea care a pus-o în dificultate pe japoneză.

Japan's Naomi Osaka reacts after her victory against Germany's Tamara Korpatsch during their women's singles match at the Brisbane International tennis tournament in Brisbane on January 1, 2024.

Credit imagine: Getty Images

Naomi Osaka a născut în iulie și a revenit cu o victorie în circuitul WTA. Japoneza a învins-o pe Tamara Korpatsch din Germania, campioană în toamnă la Cluj.
Au existat îndoieli cu privire la faptul că Osaka va reveni la tenisul de top după ce a luat o pauză pentru a gestiona problemele de sănătate mentală și, ulterior, a născut.
Jucătoarea de 26 de ani a indicat spre sfârșitul anului trecut că va juca din nou, iar acest lucru a fost confirmat când a fost invitată în Brisbane International.
În timp ce Rafael Nadal s-a reîntors pe teren după un an, cu o partidă de dublu mai mult de încălzire, Osaka a arătat că este deja în formă maximă cu o victorie de moral, 6-3 7-6(9).
Câștigătoare de patru ori a turneelor de Grand Slam a început în forță meciul și s-a impus rapid în primul set, în doar 39 de minute. Al doilea a fost un test al degerminării pentru Osaka.
Osaka a arătat că vine după o pauză lungă și are poftă de joc în al optulea game.
Cu toate acestea, când a servit pentru câștigarea meciului în al nouălea game, japoneza a făcut câteva erori de backhand, care i-au oferit Tamarei șansa de a împinge setul în prelungiri.
Au fost mai multe probleme în următorul joc de serviciu pentru Osaka, deoarece ea s-a trezit cu 0-30. Dar Naomi a strâns patru puncte la rând pentru a duce setul la tie-break.
Korpatsch a câștigat un mini-break devreme și a avut două puncte de set, dar Osaka a știut să reacționeze sub presiune și a câștigat, spre bucuria fanilor din Brisbane.

Osaka, pusă în dificultate la interviul de după meci

Osaka a câștigat primul meci după ce a născut și a arătat că se poate concentra și în momentele dificile, în fața unei adversare capabile de surprize. Japoneza a fost întrebată la interviul de după meci dacă este mai ușor să culci copilul decât să închei un meci tensionat.
"În mod normal aș spune să închei meciul, dar a fost destul de greu pentru mine astăzi. Shai (n.r. fetița ei) se luptă atunci când încerc să o culc, așa că prefer să joc tenis decât să schimb scutece sau alte lucruri de genul acesta" a spus Naomi Osaka.
Osaka va juca în turul următor de la Brisbane împotriva Karolinei Pliskova, favorită 16. Scorul întâlnirilor directe este 3-2 pentru jucătoarea din Cehia, iar Osaka vrea revanșa după ce a pierdut acum 4 ani în semifinale la Brisbane în fața Karolinei.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo