Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina n-a cedat decât 3 game-uri în finala cu Sabalenka de la Brisbane! Gauff s-a impus la Auckland

Bianca Dumitru

Actualizat 07/01/2024 la 09:22 GMT+2

Elena Rybakina s-a impus în această dimineață, în două seturi, în fața Arynei Sabalenka, în finala turneului de la Brisbane, cedând doar 3 game-uri. Coco Gauff și-a adjudecat și ea astăzi trofeul de la Auckland, după ce a învins-o în 3 seturi pe Elina Svitolina.

Sabalenka, în finala de la Brisbane, pierdută în fața Elenei Rybakina

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina a obținut în această dimineață o victorie clară în fața Arynei Sabalenka, în finala turneului de la Brisbane. Kazaha de pe locul 4 mondial s-a impus în două seturi, scor 0-6, 3-6, după o oră și 10 minute de joc, adjudecându-și cel de-al șaselea titlu WTA.
Rybakina a avut o prestație extrem de solidă, reușind să închidă primul set după doar 25 de minute, fără să cedeze vreun game.
În partea secundă a meciului, kazaha a continuat seria bună cu încă două game-uri câștigate și a preluat astfel conducerea, lucru pe care Sabalenka, favorita nr. 1 de la Brisbane, nu a putut să-l schimbe.
Deși a făcut un prim break la scorul de 1-2 în setul 2, sportiva din Belarus a ajuns rapid să fie condusă cu 4-1, iar închiderea meciului a fost doar o formalitate pentru Rybakina, care a mai cedat doar două game-uri.
Aceasta a fost a patra victorie a Elenei Rybakina în fața belarusei, a treia în două seturi și prima în care a avut un set câștigat la 0.
Kazaha și-a luat, astfel, revanșa în fața Arynei Sabalenka, cea care o învinsese anul trecut în Australia, în finala primului turneu de Grand Slam al anului, scor 6-4, 3-6, 4-6.
Citește și:

Gauff, victorie în 3 seturi în finala de la Auckland

Tot în această dimineață, Coco Gauff s-a impus în finala turneului de la Auckland. Americanca de pe locul 3 WTA a învins-o în ultimul act al competiției pe Elina Svitolina (locul 25 WTA), în 3 seturi, scor 6-7 (4), 6-3, 6-3, după două ore și 32 de minute de joc.
Sportiva din Ucraina și-a adjudecat primul set după un tiebreak pe care l-a dominat clar, la capătul unui set în care fiecare dintre cele două sportive s-a aflat la conducere.
În setul 2, Svitolina nu a mai putut să țină pasul cu Gauff, care a preluat conducerea încă de la primele game-uri, fără a-i mai permite adversarei sale să o egaleze. Americanca a trimis, astfel, meciul în decisiv, acolo unde jocul a fost mai echilibrat.
Cele două sportive și-au împărțit game-urile până la scorul de 3-3. Ulterior, Gauff, principala favorită a turneului de la Auckland, a legat 3 game-uri consecutive și a obținut victoria, adjudecându-și primul trofeu din 2024, la prima competiție la care a luat parte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol