Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabalenka, Rybakina și Andreeva au pierdut doar 4 game-uri în optimi la Brisbane! Recordurile stabilite

Dani Morar

Publicat 04/01/2024 la 14:09 GMT+2

Aryna Sabalenka, Elena Rybakina și Mira Andreeva au făcut instrucție cu adversarele lor din optimile turneului de la Brisbane. Cele 3 jucătoare au pierdut în total doar 4 game-uri și și-au câștigat seturile cu 6-0 și 6-1, stabilind câteva recorduri în circuitul WTA.

Aryna Sabalenka during a match against Elena Rybakina of Kazakhstan, on Day 5 of the GNP Seguros WTA Finals Cancun 2023 part of the Hologic WTA Tour, on November 2, 2023.

Credit imagine: Getty Images

Mira Andreeva a fost prima dintre cele 3 care a intrat în scenă, în această dimineață, la Brisbane. Rusoaica s-a impus cu un categoric 6-1, 6-1 în fața Arinei Rodionova, de care a dipus într-o oră și 6 minute.
Mira a atins turul 4 la un turneu WTA 1000, turul 3 la Roland Garros și un tur 4 la Wimbledon, iar astăzi s-a calificat și în primul sfert de finală.
Andreeva va da peste Linda Noskova în sferturi și va fi pentru prima dată când două adolescente se întâlnesc într-o fază superioară a unui turneu, din 2009 încoace. Atunci, Caroline Wozniacki și Melanie Oudin își disputau tot un sfert de finală, la US Open.
De altfel, Andreeva a pierdut doar 10 game-uri în cele 3 partide jucate până în acest moment la Brisbane și pare într-o formă de zile mari. Următoarea sa adversară a eliminat-o în turul 2 pe Sorana Cîrstea, pe care a învins-o cu 6-4, 4-6, 6-4.
Citește și:

Aryna Sabalenka și Elena Rybakina au pierdut câte un game în optimi la Brisbane

Elena Rybakina a fost a doua din cele trei jucătoare care a pășit pe teren și a obținut o victorie și mai clară decât Andreeva. A câștigat cu 6-1, 6-0 împotriva Elisei Mertens, în doar 57 de minute de joc.
Kazaha a cedat un singur game, izbutind acest lucru pentru a patra oară în carieră. Este prima dată când reușește asta din 2022 încoace, de la o înfruntare cu Laura Siegemund.
Aryna Sabalenka a obținut o victorie similară împotriva chinezoaicei Lin Zhu. Bielorusa a câștigat cu același scor, 6-1, 6-0, dar a avut nevoie de 13 minute în plus pentru a-și securiza victoria.
Este a 13-a victorie consecutivă a Sabalenkăi în Australia, care are doar 4 game-uri cedate la acest turneu în 2024. A doua jucătoare a lumii a fost extrem de fericită la finalul partidei și a glumit cu fanii, pe care vrea să îi atragă de partea sa la Australian Open.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol