Primele staruri ale tenisului au ajuns deja în Australia, unde vor efectua 14 zile de carantină înainte de primul turneu de Mare Șlem al anului. Iar în orele următoare vor ajunge și alții, inclusiv cei 16 jucători și cele 16 jucătoare care au obținut calificarea pe tabloul principal în urma meciurilor programate la Doha și Dubai. La Melbourne se știe, oficial, că vor merge și șase jucători și șase jucătoare care au pierdut în calificări, ca rezerve pentru ocuparea pozițiilor de "lucky losers" pe tabloul principal, în cazul unor retragerii.
Organizatorii nu s-au grăbit să anunțe lista oficială a jucătorilor care vor merge la Melbourne ca rezerve pentru locurile de "lucky losers", confirmând doar două nume pentru competiția masculină - bolivianul Hugo Dellien (111 ATP) şi japonezul Taro Daniel (116), care vor înlocui doi jucători din Top 30 mondial retrași deja de la Australian Open 2021 pe ultima sută de metri: chilianul Cristian Garin, care s-a accidentat la încheietura mâinii în timpul turneului de la Delray Beach și americanul John Isner, care a preferat să nu se despartă de familia sa. Și asta pentru că, spre deosebire de alte turnee, în ecuație mai intră și disponibilitatea jucătorilor și jucătoarelor de a merge în Australia și a sta 14 zile în carantină, fără garanția unei prezențe propriu-zise la Australian Open.
Eliminată în ultimul tur al calificărilor, Mihaela Buzărnescu este una dintre cele cinci favorite ale tabloului preliminar care au fost învinse în finalele de miercuri. Iar bucureșteanca în vârstă de 32 de ani, locul 137 WTA, a transmis pentru Eurosport că mai departe de la Dubai va merge la Melbourne. "Voi pleca mâine (n.r. - vineri) în Australia, am șansa mea ca <<lucky-loser>> și lucrul bun este că pot juca și celelalte două turnee. Deci sper din suflet să fie bine și să am norocul să intru pe tablou și la Australian Open", a declarat Mihaela Buzărnescu.
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 39 MINUTE

Concluziile Mihaelei Buzărnescu după calificările Australian Open 2021

Înfrângerea din turul trei al calificărilor, de la scorul de 6-2, 5-2, este extrem de greu de digerat, iar cuvintele – greu de găsit. Mihaela Buzărnescu se alină totuși cu gândul că a obținut la Dubai primele două victorii după momentul septembrie 2019.
"Sunt doar tristă pentru că am fost atât de aproape de victorie și calificare și nu am reușit totuși. Important este că jocul meu a fost unul bun în această săptămână, luând în calcul pauza mea lungă, operația. Sigur că am simțit că sunt la un pas de victorie. Dar, în tenis, până nu câștigi ultimul punct, nu poți spune că ești învingător.
Important pentru mine este că sunt sănătoasă și pot juca meciuri oficiale. Am jucat trei meciuri, ceea ce arată că după o pauză atât de lungă și o altă operație, nivelul meu este bun, iar cu speranța de a avea multe meciuri in picioare în următoarea perioadă, categoric și greșelile vor fi mai puține. Azi am realizat că doar mai multe meciuri jucate în competiții îmi vor aduce un <<mental strength>> și mai bun și o putere de a stăpâni și mai bine emoțiile în momentele importante", a declarat Mihaela Buzărnescu.
Tenis
Fernando Verdasco, suspendat două luni pentru dopaj! Anunțul Agenției Internaționale de Integritate
ACUM 2 ORE
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 3 ORE