Renata Voracova a primit ieri vestea că viza i-a fost anulată și a fost transportată de urgență în același hotel pentru imigranți ca Novak Djokovic. Jucătoarea de tenis din Cehia, în vârstă de 38 de ani, a jucat deja într-un turneu de pregătire la Melbourne, înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.
Joi, sportiva a fost reținută de forțele speciale ale oficialilor de frontieră din Australia și dusă de urgență la Park Hotel din Carlton. Renata Voracova a declarat că s-a simțit "un pic ca la închisoare": "Sunt într-o cameră și nu pot să merg nicăieri. Fereastra mi-o pot deschide doar câțiva centimetri, sunt paznici peste tot, inclusiv sub fereastra mea, ceea ce este destul de ciudat. Poate că au crezut că voi sări și o să fug", a spus Renata Voracova, potrivit L’Equipe.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 10 ORE

Renata Voracova, mărturii din hotelul în care se află și Novak Djokovic

Se crede că Voracova a intrat în Australia luna trecută cu o scutire de vaccin acordată de Tennis Australia, deoarece a avut COVID-19 în ultimele 6 luni. Din același motiv se crede că și Novak Djokovic a aplicat, însă el nu a putut trece de frontieră: "Îmi aduc mâncare, iar un paznic de pe hol privește tot procesul. Totul este raționalizat aici.
Mă simt un pic ca la închisoare. Sper ca Djokovic să aibă succes luni la tribunal, vreau să-l lase să joace. Suntem atleți, am venit aici doar pentru tenis, citim cu toții regulile, știm condițiile, am primit amândoi o excepție după o lungă așteptare și cred că am fi meritat să putem juca", a mai spus cehoaica.
Ministerul de Externe ceh a declarat pentru AFP că nu este deloc de acord cu reținerea jucătoarei de tenis, dar că Voracova a acceptat să părăsească țara și să nu participe la Australian Open care începe luni, 17 ianuarie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, "pentru că posibilitățile sale de antrenament sunt limitate". "Aștept un permis (de plecare), sâmbătă poate. Nu avea rost să depun contestație pentru că nu aș mai fi avut timp să mă antrenez oricum pentru competiție, dar îl susțin pe Novak și sper să câștige la tribunal", a spus ea.
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
ACUM 17 ORE
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
ACUM 17 ORE