Tenisul este un sport care necesită investiții uriașe. În țările civilizate, jucătorii de perspectivă sunt înscriși în diferite programe și sunt susținuți pentru a-și atinge potențialul. În schimb, jucătorii care provin din țări subdezvoltate sau în curs de dezvoltare au șanse minime să progreseze.
Asta și ca urmare a modului în care ATP și WTA aleg să premieze performanțele. Darren Cahill a vorbit despre acest aspect, explicând că mulți sportivi cu potențial sunt nedreptățiți și li se barează drumul, nefiind premiați cum se cuvine. El a dat chiar exemplul de la Dubai, unde un sportiv calificat în semifinale câștigă de patru ori mai mult decât unul care se oprește în sferturi. O diferență care e nejustificată, în opinia tehnicianului Simonei Halep.
"Sunt pentru creșterea premiilor la Grand Slam-uri, însă ATP și WTA trebuie să-i ajute și pe jucătorii clasați mai jos. Sunt prea mulți bani la vârf. Premiile se dublează practic cu fiecare rundă. La Dubai, diferența la bani a fost de patru ori între un sfert de finală și o semifinală", a scris Darren Cahill pe twitter.
Roland-Garros
Simona Halep, traseu infernal la Roland Garros! Românca s-ar putea duela repede cu Iga Swiatek
ACUM 4 ORE
https://i.eurosport.com/2020/02/25/2783827.png

Cahill, contre cu un fan

Unul dintre fani nu a fost de acord cu tehnicianul de la Antipozi și a încercat să își susțină punctul de vedere dând-o exemplu pe sportiva din SUA, Nicole Gibbs. Cu toate că are doar 26 de ani, aceasta a strâns aproape două milioane de dolari din tenis, fără a avea performanțe deosebite. Nivelul ei în acest moment e atât de slab încât în calificări la Acapulco a pierdut în fața italiencei Sara Errani, scor 3-6, 0-6.
"Când ai făcut 1,8 milioane de dolari până la vârsta de 26 de ani, nu poți spune că ai jucat chiar pentru mărunțiș. Asta în condițiile în care tu tocmai ai pierdut set la "0" împotriva unei fete care servește de multe ori din mână. Cred că ar trebui jucătoarele să se concentreze mai mult pe propriul joc și nu pe modul în care sunt distribuite premiile la competiții", i-a transmis fanul lui Cahill, cu trimitere la Gibbs.
Tehnicianul Simonei Halep i-a explicat acestuia că suma care a intrat în conturile sportivei de peste ocean nu e nici pe departe una care să îi asigure confortul financiar. Orice jucător/jucătoare trebuie să plătească taxe, trebuie să își asigure deplasările și cazările la turnee, trebuie să își plătească stafful. La final, când trage linie, un sportiv din afara top 100 cu greu poate să spună că are o balanță pozitivă.
"Hei, omule! 1,8 milioane în peste 8 ani, la care se adaugă taxele din SUA (30% - 600.000), minimum 100.000 de dolari pe ani cheltuieli cu deplasările, plus antrenorul/trainerul și acesta e doar începutul. Fă tu calculele. Dacă vrei să arunci cu noroi, fii puțin mai deștept când o faci. Jucătoarele din afara TOP 100 WTA se luptă pur și simplu pentru a rezista", a fost replica lui Cahill.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 5 ORE
Roland Garros
Djokovic, Nadal și Alcaraz, pe aceeași jumătate de tablou la Roland Garros! Tabloul complet
ACUM 5 ORE