Mihaela Buzărnescu își continuă cursa spre tabloul principal al primului turneu de Mare Șlem al anului, după o victorie muncită smulsă în ultimul meci încheiat marți în complexul de la Dubai, în turul doi al calificărilor pentru Australian Open 2021. Mai departe, în "finala" pentru Melbourne, bucureșteanca va înfrunta o altă tânără reprezentantă a Statelor Unite, Whitney Osuigwe (18 ani). Americanca și-a început parcursul la Dubai cu o victorie 6-4, 6-3 în fața favoritei 5 a tabloului, Katarzyna Kawa (Polonia).
  • Celelalte cinci reprezentante ale României din calificările pentru Australian Open au pierdut încă din primul tur la Dubai.

Mihaela Buzărnescu, în turul trei al calificărilor, după un duel intens

Tenis
Cristian Jura, vești bune în cazul Simonei Halep: "Una dintre condiții a fost îndeplinită"
ACUM 10 ORE
Deși a pornit excelent în partidă, reușind două break-uri în primele 24 de minute, Mihaela Buzărnescu a avut serios de luptat pentru a-și adjudeca setul inaugural. După ce s-a desprins la 4-1, bucureșteanca nu a mai găsit echilibrul pe serviciu, permițându-I adversarei să recupereze ambele break-uri după game-uri în care a comis câte două double greșeli (una dintre ele chiar la minge de break). Deși la 4-4 s-a impus din nou pe lansarea fostei câștigătoare a Wimbledonului junioarelor, Buzărnescu nu a fructificat mai apoi mingea de set pe care și-a procurat-o pe lansare, pierzându-și în cele din urmă pentru a treia oară consecutiv serviciul.
La încheierea primei ore de joc, Claire Liu avea în premieră avantaj pe tabelă, 6-5 în primul set al meciului cu "Miki". Cu un hold la zero, Buzărnescu a forțat însă intrarea în tie-break, unde a urmat un nou lanț de răsturnări de situație. Românca a obținut primul punct pe serviciul advers, a cedat imediat avantajul cu o nouă dublă greșeală – a șasea pentru ea în primul set, fiind nevoită apoi să ducă o cursă de urmărire constantă: Liu s-a distanțat la 5-2, și-a procurat două mingi de set la 6-4, însă în cele din urmă Buzărnescu a trecut linia de finiș învingătoare, cu 8-6 în tie-break, după 75 de minute de luptă.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Setul secund a adus o schimbare majoră și a curs într-o singură direcție: reușitele au lipsit în dreptul Mihaelei Buzărnescu, iar Claire Liu, 20 ani, s-a impus convertind două dintre cele trei mingi de break avute, cedând totodată doar cinci puncte pe serviciu.
A treia oră de joc a adus un start încălcit în setul decisiv: schimb de break-uri în debut și destule izbucniri nervoase ale Mihaelei. De la 1-1 însă, șansele de break au dispărut mai departe, până în game-ul cu numărul nouă, când "Miki" a reușit abia după zece minute să își apere lansarea, anulând patru mingi de break. Acela s-a dovedit a fi monentul-cheie al partidei, românca reușind break-ul victoriei în game-ul imediat următor, la două ore și 53 de minute de la startul meciului.
Tenis
Nick Bollettieri a încetat din viață. Povestea celui mai cunoscut antrenor de tenis din istorie
ACUM 16 ORE
Tenis
Tsitsipas, mărturie incredibilă: a încercat să îl enerveze pe Rublev ca să joace mai bine
ACUM 16 ORE