Mihaela Buzărnescu a scăpat printre degete biletul pentru tabloul principal la primul turneu de Mare Șlem al anului, după o partidă cu răsturnări de scor incredibile. După ce marți a avut nevoie de aproape trei ore pentru a trece de americanca de 20 de ani Claire Liu (7-6/6, 2-6, 6-4), miercuri românca a condus-o cu 6-2 și 5-2 pe o altă tânără americancă, Whitney Osuigwe, însă mai departe nu a mai câștigat decât trei game-uri și a fost nevoită să se recunoască învinsă, după două ore și 15 minute de joc.

Calificări Australian Open 2021: Buzărnescu a pierdut "finala" pentru tabloul principal, după ce a condus 6-2, 5-2

Favorită 22 pe tabloul calificărilor, Buzărnescu a părut că se îndreaptă spre o victorie de rutină: după o oră și zece minute de joc, românca avea avantaj clar pe tabelă, 6-2, 5-2, fiind la un game distanță de biletul pentru Melbourne.
Tenis
Daniil Medvedev, start lansat la Astana! Rusul l-a învins lejer pe Albert Ramos! Rezumatul partidei
ACUM 6 ORE
După două game-uri de tatonare în start de partidă, românca preluase destul clar frâiele jocului: și-a procurat primele două mingi de break la 1-1, într-un game de retur de aproape zece minute și chiar dacă a ratat acolo desprinderea, a revenit cu o serie câștigătoare de cinci game-uri prin care a pus capăt primului set - unul în care adversara sa, fost număr unu al junioarelor și campioană a junioarelor la Roland Garros în 2017, nu și-a procurat minge de break. Chiar dacă setul doi a început cu un schimb rapid de break-uri, Buzărnescu a reușit din nou să apese accelerația în momentul în care Whitney Osuigwe conducea cu 2-1, ajungând în postura de a servi pentru câștigarea meciului cu dublu 6-2.
Cu doar trei meciuri disputate însă în ultimele 16 luni, Buzărnescu a ezitat înaintea liniei de finiș: cu cinci duble greșeli comise mai departe în setul secund, românca i-a lăsat ușa întredeschisă americancei, nereușind să își procure vreo minge de meci. Whitney Osuigwe a recuperat ambele break-uri, egalând la 5 cu break la zero (după un game în care "Miki" a comis două duble greșeli, inclusiv la minge de break). Tânăra americancă a dominat mai departe tie-break-ul, profitând de numărul mare de greșeli făcute de Buzărnescu.
Deși Mihaela Buzărnescu a forțat reintrarea în starea de echilibru interior înainte de intrarea în decisiv, printr-o pauză de vestiare care a iritat-o destul de vizibil pe Osuigwe, duelul româncei cu ea însăși a continuat. Americanca a primit break-ul pe tavă în start de set trei, după ce Buzărnescu a comis duble greșeli consecutive la egalitate. Deși a reușit imediat re-break-ul, Buzărnescu a cedat din nou pe lansare, la zero, de această dată desprinderea americancei fiind decisivă, Osuigwe reușind chiar să își mărească avansul, fructificând fără emoții prima minge de meci pe care și-a procurat-o.
  • Fostă jucătoare de Top 20, Mihaela Buzărnescu a adunat nouă prezențe pe tablourile principale în turneele de Mare Șlem, toate începând cu 2017.
  • De partea cealaltă, Osuigwe își trece în cont a doua prezență pe tabloul principal la Australian Open și a patra prezență pe "main draw" într-un Grand Slam.
Astana Open
Alcaraz, după eliminarea din primul tur de la Astana: "Trebuie să învăț din astfel de meciuri"
ACUM 7 ORE
Tenis
Emma Răducanu pierde în primul tur la Ostrava! Înfrângere în două seturi în fața favoritei a cincea
ACUM 8 ORE