Iga Swiatek a fost primită cu entuziasm acasă, însă unul dintre momentele de sărbătoare care i-au fost pregătite s-a încheiat nu tocmai fericit pentru tânăra din Polonia, prima jucătoare din ultimii 13 ani care triumfă la Roland Garros fărăă set pierdut de-a lungul celor șapte meciuri disputate. Proaspăta campioană de la Paris a anunțat, sâmbătă, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, că va intra în carantină, după ce a intrat în contact cu președintele țării sale, depistat recent cu noul coronavirus.
"Nici eu, nici vreun membru din echipa mea nu avem simptome de coronavirus. Suntem testați în mod regulat. Vom intra în carantină, în conformitate cu procedurile în vigoare", a transmis Iga Swiatek, citată de Reuters.

Iga Swiatek, în carantină, la două săptămâni de la marele succes de la Roland Garros

Tenis
România a aflat adversara din barajul Cupei Davis!
ACUM O ORĂ
Iga Swiatek a fost premiată de președintele Poloniei, Andrzej Duda, după ce a devenit prima campioană de Grand Slam a țării sale.

Iga Świątek, împreună cu președintele Poloniei, Andrzej Duda

Credit imagine: Polska Agencja Prasowa

Ea este și cea mai tânără câștigătoare a Cupei Suzanne Lenglen de la Monica Seleș încoace, din 1992. Datorită rezultatului de la Paris, Swiatek și-a asigurat debutul în Top 20 mondial.
Swiatek a impresionat cu o evoluție degajată, sigură, cu un joc agresiv bine închegat, poloneza deschizându-și parcursul cu o victorie în fața finalistei ediției precedente - Marketa Vondrousova și reușind apoi să o învingă în optimi chiar pe marea favorită a turneului, Simona Halep (6-1, 6-2). Rezultatul său este cu atât mai interesant cu cât până la startul Roland Garros 2020, Swiatek nu avea titlu câștigat în circuit.
Laver Cup
John McEnroe este de părere că Nick Kyrgios poate străluci la ediția din acest an a Laver Cup
ACUM 3 ORE
Laver Cup
Laver Cup 2021 debutează vineri pe Eurosport! Cine joacă în prima zi de concurs la Chicago
ACUM 17 ORE