La câteva zile după ce a anunțat că va lipsi pentru aproximativ două luni din circuit din cauza unei hernii, ratând cel mai probabil întreg sezonul de zgură, Daniil Medvedev (2 ATP) a aflat că organizatorii turneului de la Wimbledon l-ar putea exclude de la ediția din acest an pentru asocierea sa cu Rusia și Vladimir Putin.
O decizie finală în acest sens va fi comunicată de organizatorii turneului de Grand Slam de al All England Club la mijlocul lunii mai, înainte de termenul limită de înscriere la competiția londoneză.Până acum s-a vorbit despre un document scris prin care rușii să se dezică de președintele Putin pentru a putea participa, însă acum se ia în calcul chiar varianta ca decizia să nu mai depindă deloc de tenismenii ruși.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14

Daniil Medvedev ar putea primi "interzis" la ediția din 2022 a turneului de la Wimbledon

"Am luat notă de directivele guvernului Regatului Unit cu privire la participarea persoanelor ruse şi belaruse în calitate neutră la evenimentele sportive din Marea Britanie. Aceasta rămâne o problemă complexă şi dificilă şi continuăm să ne angajăm în discuţii cu guvernul Regatului Unit, cu federaţia de tenis şi cu forurile internaţionale de conducere a tenisului. Ne aşteptăm să anunţăm o decizie cu privire la Wimbledon înainte de termenul limită de înscriere, de la jumătatea lunii mai", a transmis All England Club, organizatorul Grand Slamului, într-un comunicat.
Se pare că britanicii, mai exact organizatorii turneului de la All England Club, pot din punct de vedere legal să interzică participarea oricărui jucător de tenis din Rusia sau Belarus care nu denunță acțiunile lui Putin în Ucraina. Conform The Telegraph, organizatorii de la Wimbledon se tem că o victorie a lui Medvedev în Grand Slamul londonez ar putea promova regimul lui Vladimir Putin din Rusia.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37