Simona Halep a avut parte de un sezon competițional neașteptat de greu, cel mai dificil din 2012. Campioana noastră a debutat în 2021 fiind pe locul 2 WTA, iar acum se află pe locul 20 în clasamentul WTA. Accidentările sunt principalele vinovate pentru această coborâre drastică în ierarhia mondială. Chiar și așa, există un capitol la care Simona Halep nu are rivală, luându-se în calcul chiar și absența îndelungată din circuit.
Este vorba despre procentajul punctelor câștigate la retur. Mai exact, Simona Halep ocupă locul 1 în acest top, cu un procentaj de 47,6%. Următoarea pe această listă este câștigătoarea titlului de la Turneul Campioanelor, Garbine Muguruza, cu 45,9%. Podiumul este completat de Angelique Kerber, cu 45,8%. La egalitate se regăsește Jessica Pegula, tot cu 45,8%, iar Ons Jabeur ocupă locul 5, cu 45,7%.
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
ACUM 2 ORE

Simona Halep, cea mai bună tenismenă din circuit la retur

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Simona Halep este foarte periculoasă pe serviciul advers, însă statistica de anul acesta, un sezon în care a trebuit să se confrunte cu o accidentare foarte dificilă, confirmă acest lucru. În comparație cu sezonul 2018, atunci când a cucerit primul ei titlu de Grand Slam, la Roland Garros, Simona înregistra 49.6% la capitolul punctelor câștigate la retur.
Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep va participa în 2021 la o competiție cu profil caritabil, "Africa Cares", chiar înainte de Crăciun, pe 18-19 decembrie. Sportiva noastră va fi însoțită la acest eveniment de nume uriașe din tenis, precum Venus Williams sau Martina Hingis. Un alt participant va fi Khololwam Montsi, considerată o stea în ascensiune în Africa de Sud, dar în prezent pe locul 780 ATP.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
IERI LA 10:37
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
28/11/2022 LA 10:33