Novak Djokovic, liderul mondial din tenisul masculin, i-a trimis o scrisoare lui Criag Tiley, directorul Australian Open, cerând egalitate în privința pregătirii pentru toți jucătorii prezenți în Australia. Sârbul consideră că are soluția pentru o situație extrem de tensionată, deși anul trecut a demisionat din funcția de președinte al Consiliului Jucătorilor din ATP, înființând în contrapartidă o asociație de tip sindicat paralelă.
Djokovic se numără printre cei doar câțiva jucători trimiși de organizatori la Adelaide, într-un regim mult mai lejer în ceea ce privește restricțiile impuse, un motiv de nemulțumire în sine în tenis, care a atras deja critici organizatorilor pentru favoritism arătat starurilor sale. Sârbul a formulat o listă de cereri pentru jucătorii care au avut neșansa de a se afla în cursele cu probleme:
  • aparate de fitness în toate camerele pentru cei care trebuie să treacă printr-o carantină dură
  • mâncare la "un nivel decent", menită să reprezinte nivelul turneului, pentru sportivi de elită
  • reducerea zilelor de carantină totală pentru cei izolați complet după efectuarea mai multor teste COVID-19
  • permisiunea de a-și vizita antrenorul și preparatorul fizic, dacă respectivii au avut rezultate negative la teste
  • jucătorul și antrenorul să fie plasați la același etaj - în vederea condiției de mai sus
  • în limita posibilităților, mutarea majorității celor izolați complet pentru 14 zile în case private cu teren de tenis
Tenis
Sârbii, cuceriți de Andreea Prisăcariu! Dezvăluirile "rebelei din circuit": "Djokovic m-a salvat!"
ACUM 12 ORE

Djokovic înfruntă organizatorii Australian Open, în cazul "carantina"

Primul Grand Slam al anului se confruntă cu o adevărată criză. Haosul s-a declanșat la Melbourne în momentul în care jucătorii au început să sosească, în curse speciale, în condițiile impuse de organizatori. Deși niciun sportiv nu a ieșit pozitiv la testarea din Australia, 72 dintre aceștia au fost anunțați că nu vor putea să iasă deloc din camera de hotel pentru următoarele 14 zile și trebuie să își ia adio de la antrenamente. Și asta pentru că la testarea obligatorie de la sosirea în Australia, pasageri din trei dintre avioanele oficiale ce au transportat tenismenii au ieșit pozitiv la Covid: aceștia erau fie oameni din staff-ul jucătorilor, fie membri ai echipajului aeronavei.
Jucătoarele au protestat cel mai vehement, printre ele numărându-se și Sorana Cîrstea. Acestea au spus că australienii au schimbat din mers regula, deși dăduseră asigurări inițial că zborurile sunt special gândite astfel încât în cazul înregistrării unui caz pozitiv repercusiunile să fie minine: doar jucătorul testat pozitiv sau al cărui membru din staff era găsit pozitiv avea să fie izolat în regim strict, împreună cu prestabilitul "cohort", adică jucătorul cu care se înțelese să facă echipă la antrenamente pentru prima săptămână a izolării.
Sorana Cîrstea a transmis, ieri, că ar avea nevoie " de cel puțin trei săptămâni după carantină pentru a ajunge din nou la o formă decentă și a putea concura la nivel înalt".

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Djokovic îi ține în șah pe organizatorii Australian Open. Anunțul lui Nole
04/12/2021 LA 16:17
Tenis
ATP nu vrea să-și suspende turneele din China! Ce a cerut în cazul Shuai Peng
03/12/2021 LA 14:09