Novak Djokovic a ajuns de mai bine de o săptămână în Australia, la fel ca toți jucătorii înscriși la primul turneu de Mare Șlem al anului (8-21 februarie, în direct pe canalele Eurosport).
Deținătorul titlului de la Australian Open își petrece carantina obligatorie de 14 zile la Adelaide, într-un hotel de lux, la fel ca și Simona Halep, Naomi Osaka, Serena Williams, Rafael Nadal sau Dominic Thiem, însă acuză totuși restricțiile impuse de organizatori și faptul că nu poate părăsi camera de hotel decât pentru cinci ore. Într-un interviu acordat unui post de radio australian, Djokovic a declarat că singurul lucru pe care și-l dorește acum este "libertatea", pentru că spune "îmi lipsește să mă pot mișca în voie".
"Primul lucru pe care îl voi face vineri dimineață va fi să alerg spre parc. Voi petrece o oră în parc, asta voi face", a mai spus Djokovic.
Eugene Korea Open Tennis Championships
Casper Ruud, al treilea jucător calificat la Turneul Campionilor! Norvegianul e în sferturi la Seul
ACUM 16 MINUTE

Novak Djokovic la Australian Open 2021

Novak Djokovic își va începe sezonul 2021 cu un meci demonstrativ la Adelaide, la care vor participa cele șase staruri ale tenisului cazate de organizatori în orașul natal al lui Darren Cahill, plus numărul 1 WTA, Ashleigh Barty.
Mai departe, sârbul va încerca să conducă echipa Serbiei spre un nou trofeu la ATP Cup, pornind dintr-o grupă dificilă, cu Germania și Canada. Apoi, la Australian Open, Djokovic vizează al nouălea său titlu la Melbourne.
După ce anul trecut a demisionat din funcția de președinte al Consiliului Jucătorilor din ATP pentru a pune bazele unei asociații a tenismenilor paralelă, Djokovic a încercat de la Adelaide să fie o portavoce pentru jucătorii plasați în carantină strictă la Melbourne, în camera de hotel. Lista de solicitări pe care a trimis-o autorităților statului Victoria a fost însă respinsă și a provocat mai multă iritare.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Eugene Korea Open Tennis Championships
Casper Ruud e în sferturi la Seul! Norvegianul l-a învins pe Jarry în 3 seturi
ACUM 31 MINUTE
Tenis
Ion Țiriac, despre lipsa rezultatelor în tenisul masculin românesc: "Mă stupefiază lipsa de interes"
ACUM 38 MINUTE