Carla Suarez Navarro este cunoscută deja pentru rezistența ei pe terenul de tenis, însă sportiva din Spania a fost nevoită să adopte această mentalitate și în viața personală, când a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, în toamna anului trecut. Iberica a urmat de atunci un tratament pe bază de chimioterapie pe care l-a finalizat la sfârșitul lunii ianuarie. Azi, "Carlita", așa cum i se mai spune în circuit, a anunțat victoria vieții.
"Încă un pas pe acest drum. Astăzi termin tratamentul şi pot spune că am învins limfomul Hodgkin. Vă mulţumesc tuturor. Fiecare mesaj de încurajare mi-a adus multă putere. Recunoştinţă infinită întregului personal medical care are grijă de noi în fiecare zi. SUNT VINDECATĂ!", a scris sportiva, pe reţelele de socializare.
Tokyo 2020
Carla Suarez Navarro va participa pentru a 4-a oară la Jocurile Olimpice, după ce a învins cancerul
20/07/2021 LA 12:14

Carla Suarez Navarro și victoria vieții: succesul în lupta cu cancerul

Carla s-a fotografiat purtând un tricou cu sloganul "Stronger than cancer" (Mai puternică decât cancerul), având un zâmbet larg: "Astăzi am terminat în sfârşit tratamentul şi pot spune deja că am învins limfomul. Au fost câteva luni diferite, în care a trebuit să mă confrunt cu o realitate pe care nu o cunoşteam. Fiind disciplinată şi ascultând în permanenţă sfatul medicului, s-au pus bazele pentru a depăşi boala", a mai spus ea.
Carla Suarez Navarro va fi nevoită acum să facă vizite la medic odată la trei luni pentru a observa evoluția tratamentului, dar și pentru a preveni eventuala reapariție a bolii. În toamna anului trecut, Carla se pregătea să se retragă din activitate, însă acum are de gând să revină pe teren și să-și ia rămas bun de la tenis pe teren. La începutul acestei luni, "Carlita" a revenit la antrenamente și speră să debuteze la turneul patronat de Ion Țiriac la Madrid, iar mai apoi să meargă la Roland Garros, acolo unde are garantat accesul pe tabloul principal, ale cărui meciuri încep la 30 mai, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
În cariera ei, Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, la Doha - 2016 şi Oeiras - 2014, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei din Spania a fost locul 6 WTA, în 2016. În cadrul turneelor de Grand Slam, Carla a jucat în sferturi de mai multe ori, la Australian Open, Roland Garros şi US Open, iar la Wimbledon a atins faza optimilor de finală.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/22/3119285.jpg
Tenis
Luptătoarea Carla Suarez Navarro! A scăpat de cancer și revine în competiții chiar la Roland Garros
26/05/2021 LA 09:13
Tenis
Planul măreț pus la cale de Carla Suarez Navarro după ce a învins cancerul: "Asta mi-am propus!"
01/05/2021 LA 15:02