Carlos Alcaraz continuă să obțină rezultate incredibile în tenisul mondial. Sportivul în vârstă de doar 18 ani a scris duminică un alt capitol de neuitat în cariera sa, câștigând titlul turneului ATP 500 de la Barcelona.
După meciul foarte lung și obositor cu Alex de Minaur, din semifinale, partidă care a durat aproape 4 ore, Alcaraz a găsit resurse să mai obțină o victorie în aceeași zi și l-a învins pe unul dintre mentorii săi, al optulea favorit al competiției, Pablo Carreno Busta, scor 6-3, 6-2.

Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta

Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 17 ORE
În urma succesului de la Barcelona, Carlos Alcaraz a devenit cel mai tânăr jucător de tenis care a pătruns în Top 10 din 2005 și până în prezent, de la performanța lui Rafael Nadal, care datează din urmă cu exact 17 ani.
La 18 ani, 11 luni și 20 de zile, Alcaraz este al nouălea cel mai tânăr tenismen care a ajuns în Top 10 de când a apărut clasamentul pe computer în 1973. Nadal era cu o lună mai tânăr când a ajuns în top 10, în aprilie 2005, după un titlu cucerit tot pe zgura Barcelonei.
Cel mai tânăr jucător de tenis care a ajuns în elita clasamentului mondial a fost Aaron Krickstein, care avea 17 ani și 11 zile când a urcat în Top 10 în august 1984.
În acest moment, Carlos Alcaraz este la egalitate cu Rafael Nadal la numărul de titluri ATP cucerite în 2022, amândoi având câte trei. Sportivul în vârstă de 18 ani are 23 de victorii, singurul care a câștigat mai multe meciuri fiind Stefanos Tsitsipas, cu 24 de victorii în acest sezon.
Citește și:

ALCARAZ VA AJUNGE NUMĂRUL 1 MONDIAL

Carlos Alcaraz, care a devenit al treilea cel mai tânăr sportiv care câștigă un titlu într-un turneu Masters 1.000 din 1990 până în prezent, după Michael Chang (Toronto 1990) și Rafael Nadal (Monte Carlo 2005), l-a impresionat prin prestațiile sale pe Boris Becker.
Fostul tenismen a declarat în cadrul podcastului Das Gelbe Vom Ball al Eurosport Germania, că ibericul are toate șansele să ajungă liderul clasamentului mondial. Becker a evidențiat una dintre principalele calități ale lui Carlos Alcaraz, aceea de a nu se mulțumi cu puțin, și a punctat în ce condiții va reuși tânărul să-și îndeplinească toate obiectivele.
"Dacă totul continuă normal, atunci da, el poate fi numărul 1 mondial. Are doar 18 ani, dar trebuie doar să ne uităm la felul în care a jucat în ultimele șase luni. A mers la Miami și a câștigat meci după meci.
Are mentalitatea de a nu se mulțumi doar să ajungă într-o semifinală sau să joace împotriva celor mai buni jucători din lume. Vrea să meargă mai departe și am văzut asta când a câștigat primul titlu de Masters împotriva unui adversar de top. Așa că aș zice că poate deveni numărul 1, dar orice se poate întâmpla în sport", a spus Boris Becker.

TOP 5 puncte de la Barcelona, turneu unde Alcaraz a rescris istoria tenisului

Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 21 ORE
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
IERI LA 05:44