Carlos Alcaraz a avut un an 2021 excepțional, tânărul de 18 ani reușind să încheie acest sezon cu titlul în cadrul turneului ATP Next Gen, turneu rezervat celor mai buni jucători de perspectivă din tenisul masculin.
La finalul acestui an, Carlos Alcaraz se află pe locul 32 ATP, după ce a obținut și câteva victorii impresionante cu jucători precum Stefanos Tsitsipas, Andy Murray, Matteo Berrettini sau Jannik Sinner.
Printre cei impresionați de parcursul lui Alcaraz în acest an se află și Novak Djokovic. Numărul 1 mondial a fost întrebat la Torino, acolo unde se desfășoară Turneul Campionilor, de parcursul tânărului spaniol, iar marele campion sârb l-a comparat cu Rafael Nadal:
Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
ACUM 5 ORE
"Ce a reușit Alcaraz în acest an este istoric. Este ca idolul său Rafa, atât de tânăr, dar deja un jucător de top 30 ATP. Este impresionant și este foarte matur pentru vârsta lui, atât pe teren, cât și în afara lui", a declarat Novak Djokovic.

Rafael Nadal, idolul lui Carlos Alcaraz

În trecut, Carlos Alcaraz a vorbit despre conaționalul său, Rafael Nadal. Marele campion spaniol a fost mereu un exemplu pentru Alcaraz, atât pentru performanțele sale sportive, dar și pentru personalitatea și pasiunea sa pentru sport.
https://i.eurosport.com/2021/05/05/3126866.jpg
Cei doi s-au întâlnit o singură dată până acum, în cadrul turneului ATP Masters 1000 de la Madrid, chiar în ziua în care Alcaraz a împlinit 18 ani. Pentru tânărul spaniol, acesta a fost "cel mai bun cadou" și un vis devenit realitate". În ciuda faptului că a fost ziua lui Alcaraz, Nadal s-a impus fără drept de apel în acea partidă, scor 6-1, 6-2.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
ACUM 11 ORE
Tenis
Juan Carlos Ferrero încă are resentimente față de Sascha Zverev. Ce a spus antrenorul lui Alcaraz
IERI LA 11:03