Carlos Alcaraz continuă să obțină rezultate incredibile în tenisul mondial. Sportivul în vârstă de doar 18 ani a scris duminică un alt capitol de neuitat în cariera sa, câștigând titlul turneului ATP 500 de la Barcelona.
Tenismenul a fost invitat în această săptămână la emisiunea El Hormiguero, unde a vorbit despre parcursul său din acest an, în care a reușit să urce în pe locul 9 mondial, devenind cel mai tânăr jucător de tenis care a pătruns în Top 10 ATP din 2005 și până în prezent.
Alcaraz a comentat și comparațiile care se fac între el și Rafael Nadal, spunând că deși îl flatează, acestea pun și o presiune uriașă pe umerii săi.
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
ACUM 11 ORE
"Încet-încet o iau mai normal și mă înțeleg din ce în ce mai bine. Dacă mă compară cu Rafa este pentru că fac lucrurile bine. Nadal este unul dintre cei mai buni din istorie și a fi comparat cu el este bine într-un anumit sens, dar este adevărat că asta pune o presiune uriașă pe mine. Ceea ce încerc să fac este să scap de toate acele pietre care mi se pun în rucsac prin aceste comparații", a declarat Alcaraz.
Ibericul, unul dintre cei mai promițători jucători de tenis din noua generație, a recunoscut și că are avantajul de a fi curajos și a dezvăluit care este pentru el cel mai dificil moment al unui meci.
"Când aveam 15 ani, eram un băiat destul de complicat pentru că eram și încă sunt o persoană încăpățânată, dar înainte, nici nu îmi veneam în fire și mă certam constant. Eram și dezordonat și nu îmi controlam bine emoțiile.
Acum, când ies pe teren, îmi repet că trebuie să fiu curajos și agresiv. Îmi spun să nu încerc să mă concentrez pe rezultat și să aștept să greșească celălalt. Dacă pierd, nu este pentru că nu am fost curajos și m-am dus doar să lovesc mingi.
Punctul final este cel care costă cel mai mult pentru că sunt mai mulți nervi și capul se gândește: 'Nu strica totul acum'. În acele momente vorbesc singur și îmi spun: 'Charly, fă o magie, încearcă să termini la un nivel mare.' Întotdeauna îmi spun asta", a adăugat Carlos Alcaraz.
Citește și:

"Alcaraz va deveni nr. 1 mondial!"

În această săptămână, după succesul de la Barcelona, Alex Corretja a cerut ca Alcaraz să nu mai fie comparat cu Rafael Nadal, precizând că tânărul va ajunge să doboare toate recordurile și să fie liderul clasamentului ATP.
"Știm cu toții că comparația dintre Nadal și Alcaraz va exista. Cred că cel mai important lucru pentru Carlos este să stea departe de aceasta. Trebuie doar să continue pe drumul său. Este normal să fie subiectul unor comparații între situații și clasamente și rezultate pentru că dacă ajungi în top 10 în aceeași zi, după ce ai câștigat același turneu, fiind spaniol, e o mare coincidență.
Așa funcționează karma și ceva important se va întâmpla. Sunt sigur că va depăși carierele legendelor tenisului spaniol, cele care nu sunt ale lui Rafa. Nadal este o altă dimensiune, este ceva diferit. Deci, lăsăm asta deoparte pentru moment.
Sunt, însă, 100% sigur că Alcaraz va deveni numărul 1 în lume, că va câștiga un turneu de Grand Slam și că va distruge toate recordurile noastre", a declarat expertul Eurosport.
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 14 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 16 ORE