Carlos Alcaraz a intrat în istorie la turneul de la Miami Open, acolo unde a devenit primul spaniol care se impune la turneul Masters din Florida. Rafael Nadal (de cinci ori), Sergi Bruguera, Carlos Moya și David Ferrer au pierdut în finală. Mai mult, Carlos e al treilea cel mai tânăr care câștigă un titlu într-un turneu Masters 1000 din 1990 până în prezent, după Michael Chang (Toronto 1990) și Rafael Nadal (Monte). Carlo 2005).
În plus, ibericul e cel mai tânăr campion din istoria turneului de la Miami Open și primul spaniol care se impune la turneul din Florida. După turneul de la Miami, debutul pe zgură al ibericului a fost ratat, el fiind învins de Sebastian Korda la Monte Carlo. În schimb, Alcaraz a obținut prima lui victorie pe zgură anul acesta la Barcelona, acolo unde l-a învins pe Kwon, pentru ca azi să joace împotriva lui Munar.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43

Antrenorul lui Carlos Alcaraz e convins că ibericul nu a ajuns la potențialul maxim

Aflat la Barcelona, alături de Carlos, Juan Carlos Ferrero a răspuns la câteva întrebări în fața jurnaliștilor prezenți la turneu. Spaniolul a vorbit despre decizia sa de a-l antrena pe talentatul Carlos, făcând și o declarație interesantă care i-ar putea speria pe mulți din circuitul masculin de tenis, spunând că elevul său e la doar 60% din potențialul maxim.
"A fost ceva diferit de ceea ce eram eu obișnuit, bineînțeles că nu este același lucru să antrenezi un jucător precum Alexander Zverev care era deja numărul 3 mondial și nu mai erau atât de multe de îmbunătățit. Cred că alături de Carlos mi se părea că trebuie să schimbăm totul, era un băiat foarte tânăr, cu mult potențial, dar foarte dezordonat și cred că s-a îmbunătățit la acest aspect. Cred că acum nivelul lui Carlos este la 60% din potențialul său maxim", a transmis câștigătorul din 2003 de la Roland Garros.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Mutua Madrid Open
Antrenorul lui Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "E aproape!"
10/05/2022 LA 14:42