Carlos Alcaraz a disputat în weekend finala turneului ATP 500 de la Hamburg, a 6-a din cariera lui și a 5-a din acest an. După ce s-a calificat în ultimul act al competiției, ibericul de doar 19 ani a urcat în clasamentul mondial până pe locul 5.
Carlitos ar fi putut fi de astăzi noul număr 4 mondial, dar a fost învins în finală de Lorenzo Musetti, în 3 seturi, 4-6, 7-6 (6), 4-6. Oricum, Alcaraz a devenit cel mai tânăr jucător din ultimii 17 ani care ajunge în Top 5 ATP. Înainte de el, Rafael Nadal avea o vârstă și mai fragedă când atingea această bornă în 2005.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
IERI LA 05:42
După finala de la Hamburg, ibericul a vorbit despre ce înseamnă pentru el pătrunderea în topul celor mai buni 5 jucători de tenis ai momentului. Carlos Alcaraz a recunoscut că această clasare îl ajută să-și îndeplinească visul, acela de a ajunge lider al clasamentului mondial.
"Înseamnă mult pentru mine să ajung în top 5 ATP. E despre munca grea pe care o depun în fiecare zi pentru a-mi îndeplini visele, pentru a ajunge nr. 1. Încet-încet, o să ajung acolo. Top 5 este destul de uimitor pentru mine, dar voi continua să muncesc pentru a fi nr. 1", a declarat Alcaraz, citat de Eurosport.co.uk.
Citește și:

"ALCARAZ VA FI CEL MAI BUN JUCĂTOR DIN TOATE TIMPURILE!"

Carlos Alcaraz a atras toate privirile în 2022, remarcându-se prin evoluțiile sale în mai multe turnee, în care a învins nume mari ale tenisului mondial.
Ibericul a fost lăudat recent de Rick Macci, cunoscutul antrenor american vorbind despre evoluția lui Carlitos, care a urcat impresionant în topul ATP.
Tehnicianul, care a colaborat, printre alții, cu surorile Williams, Maria Sharapova și Andy Roddick, a spus că Alcaraz are toate calitățile pentru a ajunge cel mai bun jucător din toate timpurile, adăugând că nu a mai văzut un jucător ca el în ultimii 30 de ani.
"De acum doi ani am început să vorbesc despre abilitățile lui, atunci când l-am văzut jucând pentru prima dată, e unic. Este un jucător cât o generație.
După părerea mea, sunt Agassi, Djokovic, Federer, Nadal, toți înfășurați într-unul singur. Știu că sună nebunesc, dar dacă nu va trece prin nicio accidentare gravă, el va devenit cel mai mare jucător al tuturor timpurilor.
Știu că este o nebunie să vorbești așa despre cineva care tocmai a împlinit 19 ani și nu a câștigat niciun Grand Slam. Dar văd în el ceva ce am văzut la Sampras,am văzut la Federer, în Nadal. Nu am văzut la Djokovic, pentru că a venit puțin mai târziu, dar are cel mai complet joc.
Alcaraz este cel mai rapid tip care a luat vreodată o rachetă de tenis în mână. Joacă ofensiv sau defensiv chiar și atunci când e nervos, cu drop shot din spațiul cosmic, foarte autoritar... Are o tehnică de nivel înalt. S-a născut să facă asta și este modest", a declarat Rick Macci, într-un interviu pentru Tennis-Infinity.com.
National Bank Open
Alcaraz, out de la Montreal! Ibericul a pierdut o dispută maraton, în care a ratat minge de meci
10/08/2022 LA 18:56
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42