Numărul 6 mondial a devenit primul tenismen din istorie care i-a învins atât pe Rafael Nadal, cât și pe Novak Djokovic în același turneu pe zgură. Realizările sale din acest an au evocat comparații cu cei mai buni jucători din acest sport, Alexander Zverev numindu-l recent cel mai bun din sportul alb, după turneul de la Madrid, acolo unde a pierdut finala cu puștiul-minune al Spaniei.
Jucătorul în vârstă de 19 ani a recunoscut că acum este un jucător mai matur și că știe cum să-și gestioneze emoțiile în meciurile mari. De asemenea, Alcaraz s-a declarat surprins de cât de repede a putut evolua. El a început sezonul de pe poziția cu numărul 32, iar acum se află pe locul 6, foarte aproape de a pătrunde în Top 5 ATP.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
IERI LA 05:42

Carlos Alcaraz, surprins de cât de repede a progresat în 2022

"Ca să fiu sincer sunt puțin surprins. Anul acesta am obținut rezultate neașteptate. Nu credeam că voi progresa atât de repede, dar pentru asta muncesc. Așa cum spun mereu, munca grea dă roade. Deși în situația mea s-a întâmplat un pic mai repede și neașteptat", a declarat Alcaraz pentru Punto de Break. Alcaraz, cel mai tânăr jucător din top 10, a declarat că obiectivul său în acest moment nu este să ajungă între primii trei în clasament, ci să se califice la Turneul Campionilor, care va avea loc la Torino în noiembrie.
Potrivit ATP Race to Turin, Alcaraz se află în prezent pe locul trei, după Nadal și Stefanos Tsitsipas. Primii opt jucători de la sfârșitul anului se califică pentru a juca în ATP Finals. În 2021, spaniolul a ieșit triumfător din Next Generation ATP Finals. Deși încă se califică pentru turneul din acest an, Alcaraz crede că este pregătit să concureze cu cei mai mari sportivi de la Torino.
National Bank Open
Alcaraz, out de la Montreal! Ibericul a pierdut o dispută maraton, în care a ratat minge de meci
10/08/2022 LA 18:56
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42