Rafael Nadal, 34 de ani, nu îl va avea alături de el la Melbourne pe antrenorul Carlos Moya, în tentativa sa de a doborî recordul de 20 de titluri de Grand Slam al lui Roger Federer și de a deveni primul jucător de tenis din Era Open care câștigă de cel puțin două ori fiecare dintre cele patru turnee de Mare Șlem.
Fost număr unu mondial, Carlos Moya a transmis miercuri, prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare, că va rămâne în Spania alături de familie și va urmări de la distanță parcursul lui Rafa la Australian Open 2021, în ciuda mizei uriașe pe care turneul o are.

Carlos Moya nu merge cu Rafa Nadal la Australian Open, din cauza coronavirusului

Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
ACUM 18 ORE
Deși a avut un rol extrem de important în cele mai recente performanțe ale lui Rafa Nadal, ajutându-l pe spaniol să regăsească cheia succesului în Grand Slam-uri după două sezoane fără trofeu, Carlos Moya nu va fi prezent la Melbourne.
"După ce am vorbit cu Rafa, am decis că nu voi merge în Australia împreună cu echipa. Voi urmări turneul de acasă și voi rămâne alături de familia mea, de părinții și copiii mei, din cauza situației delicate pe care Spania o traversează din cauza virusului. Toate cele bune echipei care face deplasarea", a transmis Moya, 44 de ani.
Decizia lui Moya, care s-a alăturat oficial echipei lui Rafael Nadal în 2016, pentru ca după plecarea unchiului Toni să devină antrenor principal pentru Rafa, este dictată de regulile anti-Covid ale organizatorilor australieni, care nu permit zboruri individuale ale membrilor staff-urilor jucătorilor. Moya și-ar fi dorit să ajungă la Melbourne la startul primului turneu de Mare Șlem al anului - lucru neacceptat de Tennis Australia și autoritățile australiene.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Australian Open
Nadal e hotărât să-și apere titlul la Australian Open în 2023: "Tratamentul funcționează perfect!"
IERI LA 12:17
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
IERI LA 11:34