Chinuită de o boală autoimună, sportiva din Danemarca a fost departe de forma obișnuită în ultimul an și jumătate. În ciuda durerilor, Caro a strâns din dinți și a încercat să revină în top, fără succes, însă.
Acum, Wozniacki a decis că, la 29 de ani, e cazul să spună "stop", punctând totuși că decizia sa nu a fost legată de starea de sănătate precară.
"Am realizat tot ce am visat pe terenul de tenis. Mereu mi-am spus că, atunci când va veni timpul, vor fi alte lucruri în afara tenisului pe care vreau să le fac. E timpul pentru acele lucruri. În ultimele luni, am realizat că sunt lucruri mai importante în viață decât să obții performanțe pe teren. Australian Open va fi ultimul meu turneu din carieră. Acest lucru nu are de-a face cu starea sănătății mele și nu este un mesaj de "la revedere". Voi continua să vă țin la curent cu noua aventură care îmi stă în față", a scris Caro, pe o rețea de socializare.
Tenis
"Mesajul secret" al lui Federer pentru Nadal. Roger a explicat cel mai intens moment al retragerii
ACUM O ORĂ
Caroline Wozniacki a cucerit un turneu de Grand Slam în carieră: chiar în fața Simonei Halep, daneza s-a impus dramatic în 2018, în finala de la Australian Open, scor 7-6(2), 3-6, 6-4. Wozniacki a mai jucat două finale de Mare Șlem (US Open 2009 și 2014), trecându-și în palmares și un Turneu al Campioanelor (2017).
Wozniacki a petrecut 71 de săptămâni în fotoliul de lider mondial, fiind a noua cea mai longevivă sportivă din istorie din acest punct de vedere. Pentru prima oară, Caro a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului pe 20 octombrie 2010.
34 de milioane de dolari a câștigat Wozniacki din tenis, fiind pe locul 4 în istorie din acest punct de vedere.
Tenis
Îngrozitor: Zverev s-a reaccidentat și ar putea lipsi enorm din circuit
ACUM 2 ORE
Parma Ladies Open
Irina Begu - Ana Bogdan, duel 100% românesc pentru un loc în semifinale la Parma
ACUM 12 ORE