Daniil Medvedev a noul lider mondial din ATP, însă rusul nu are parte de liniște și nu se poate bucura așa cum și-ar dori de acest nou statut al său în tenis. Campion la US Open 2021, Medvedev a reacționat, după ce Marta Kostyuk s-a plâns de lipsa de empatie a rușilor din circuit.
"Un jucător mi-a trimis mesaje, altul a vorbit cu mine, dar nu am auzit scuze. Nu trebuie să fii implicat în politică pentru a te comporta ca o ființă umană. Toată lumea știe ce se întâmplă. Mă doare de fiecare dată când ajung pe terenul de antrenament și îi văd pe toți acești jucători ruși. Singura lor problemă în acest moment este că nu pot transfera bani. Este inacceptabil, doar despre asta vorbesc", a spus Marta Kostyuk săptămâna trecută.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Daniil Medvedev "râde" de organizatorii de la Wimbledon: "E grozav, voi fi numărul 1 în lume!"
ACUM 2 MINUTE

Daniil Medvedev, răspuns pentru Marta Kostyuk, care a cerut interzicerea rușilor din circuit

"Cu siguranță, nu este un lucru pe care îl decid eu (n.r. interzicerea tenismenilor ruși). Eu doar respect regulile, nu pot să fac altceva. În momentul de față, regula spune că putem juca sub steag neutru. Eu vreau să practic sportul meu preferat. Voi fi acolo să joc pentru fanii mei, pentru oameni, pentru mine. Tenisul este un sport foarte individual.
Până acum, sancțiunile mai puternice au fost adoptate în sporturile colective. Să vedem cum evoluează situația. Eu mă bucur doar că sunt aici și că practic sportul pe care îl iubesc. Fanii au fost foarte buni cu mine în acest meci. Am primit aplauze, vă mulțumesc pentru primirea călduroasă", a declarat Medvedev la o conferință de presă de la Indian Wells.
Roland Garros
Daniil Medvedev, în turul al doilea de la Roland Garros, după o victorie facilă cu Bagnis
IERI LA 11:04
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14