Simona Halep a participat la doar 3 turnee în acest an și are emoții în privința prezenței pe teren la debutul sezonului de zgură. Numărul 3 mondial nu a fost pe teren la Doha și Dubai. Mai mult la turneul de la Miami s-a retras din cauza accidentării la umăr. Dupăa cest forfait din Florida, Simona Halep a renunțat la prezența la Cluj pentr meciul de Fed Cup cu Italia. Toate aceste retrageri ar putea să-i aducă o amendă. Reglamentul este foare clar în acest sens:
"O jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două retrageri scuzabile într-un sezon competițional"
Amenzile pentru retrageri repetate pot ajunge la 20 de mii de dolari.
Tenis
Simona Halep, principala favorită la câștigarea turneului de la Roma! Predicțiile bookmakerilor
ACUM 5 ORE
  • retragere turneu WTA 250 - 5.000 de dolari
  • retragere turneu WTA 500 - 7.500 de dolari
  • retragere turneu WTA 1000 Non-Mandatory - 10.000 de dolari
  • retragere turneu WTA 1000 Mandatory - 20.000 de dolari
Halep ar putea reveni pe teren la Stuttgart, pe 19 aprilie. Este însă prematur pentru a spune exact dacă jucătoarea din Constanța va putea intra pe tabloul turneului din Germania. În ultimele 2 săptămâni, Halep nu a putut juca din cauza accidentării la umăr.
https://i.eurosport.com/2021/02/11/2991750.jpg
Un lucru este clar. Antrenorul australian Darren Cahill vine în România pentru a vedea care este situașia lui Halep și pentru a pregăti cu atenșie sezonul de zgură, suprafața favorită a campioanei de la Roland Garros, din 2018.
Tenis
Simona Halep, antrenament la Roma cu "coșmarul" de la Foro Italico! Impresiile româncei în Italia
ACUM 11 ORE
Tenis
Simona Halep se îndepărtează de locul 1 WTA, dar urcă în clasamentul pentru Turneul Campioanelor
ACUM 11 ORE