Simona Halep a participat la doar 3 turnee în acest an și are emoții în privința prezenței pe teren la debutul sezonului de zgură. Numărul 3 mondial nu a fost pe teren la Doha și Dubai. Mai mult la turneul de la Miami s-a retras din cauza accidentării la umăr. Dupăa cest forfait din Florida, Simona Halep a renunțat la prezența la Cluj pentr meciul de Fed Cup cu Italia. Toate aceste retrageri ar putea să-i aducă o amendă. Reglamentul este foare clar în acest sens:
"O jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două retrageri scuzabile într-un sezon competițional"
Amenzile pentru retrageri repetate pot ajunge la 20 de mii de dolari.
Tenis
Emma Răducanu a sosit în România. Surpriza de care a avut parte
ACUM 8 ORE
  • retragere turneu WTA 250 - 5.000 de dolari
  • retragere turneu WTA 500 - 7.500 de dolari
  • retragere turneu WTA 1000 Non-Mandatory - 10.000 de dolari
  • retragere turneu WTA 1000 Mandatory - 20.000 de dolari
Halep ar putea reveni pe teren la Stuttgart, pe 19 aprilie. Este însă prematur pentru a spune exact dacă jucătoarea din Constanța va putea intra pe tabloul turneului din Germania. În ultimele 2 săptămâni, Halep nu a putut juca din cauza accidentării la umăr.
https://i.eurosport.com/2021/02/11/2991750.jpg
Un lucru este clar. Antrenorul australian Darren Cahill vine în România pentru a vedea care este situașia lui Halep și pentru a pregăti cu atenșie sezonul de zgură, suprafața favorită a campioanei de la Roland Garros, din 2018.
VTB Kremlin Cup
Mesajul Simonei Halep după eliminarea de la Kremlin Cup! Ce urmează pentru româncă
IERI LA 16:49
VTB Kremlin Cup
Simona Halep, eliminată în sferturile de finală de la Moscova de Maria Sakkari
IERI LA 09:32