Horia Tecău a decis să pună punct carierei sale sportive la vârsta de 37 de ani. Turneul Campionilor din acest an a fost ultimul turneu ATP la care a participat românul, ieșirea sa din scenă fiind încununată cu o victorie, e drept, doar una de palmares, pentru că nu a obținut calificarea în semifinale.
Tecău a fost cel mai bun jucător de dublu din istoria recentă a tenisului românesc, dar și unul dintre cei mai buni din lume în ultimii ani, titlurile sale de Grand Slam și numai fiind o dovadă clară în acest sens. Retragerea sa a venit oarecum brusc, fiind anunțată de presa de specialitate chiar înaintea începerii Turneului Campionilor și confirmată apoi de jucător.
Lumea tenisului a reacționat la auzul acestei vești. Simona Halep și Raluca Olaru i-au transmis mesaje emoționante, comentând la postarea de pe Instagram a lui Horia Tecău.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
"Felicitări, champ, pentru o carieră deosebită. Tenisul e mai sărac acum. Și mulțumesc pentru meciurile de dublu mixt. Enjoy life!", a scris Simona Halep, în timp ce Raluca Olaru i-a declarat că a fost inspirată de cariera lui: "Horia, felicitări pentru tot ce ai realizat și pentru modul în care ne-ai inspirat de-a lungul carierei. Enjoy următoarea etapă."

Horia Tecău, felicitat de Darren Cahill

Printre cei care au ținut să-l felicite pe Horia Tecău pentru toate reușitele din carieră s-a numărat și Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep.
"Un adevărat gentlemen al tenisului masculin s-a retras săptămâna aceasta după o carieră stelară: 3 titluri de Grand Slam la dublu, 38 în total, medalie de argint olimpică și fost loc doi în clasamentul ATP la dublu. Mai important, a fost respectat de toți semenii săi. Bravo, Horia Tecău! Pensionare placută, prietene", a scris australinul pe contul personal de Twitter.
Turneul Campionilor continuă astăzi, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, cu semifinalele:
  • Andrey Rublev - Casper Ruud, ora 15:00
  • Novak Djokovic - Alexander Zverev, ora 22:00
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02