Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră. Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal că Ministerul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua în considerare dacă îşi va însuşi dreptul său de a anula viza jucătorului sârb.
În cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era reţinut pentru a fi împreună cu avocaţii săi în timpul audierii, iar judecătorul Kelly şi-a exprimat neliniştea legată de refuzarea derogării medicale pe care a obţinut-o iniţial Djokovic."Un profesor şi un medic foarte calificat au prezentat scutirea sa medicală. În plus, excepţia medicală şi motivul pentru care a fost oferită a fost ratificată separat de o comisie formată din specialişti ai statului Victoria", a spus Kelly, care s-a întrebat retoric în faţa curţii: "Ce putea face mai mult acest om?".
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35

Ce mesaj are familia lui Novak Djokovic pentru australieni

La conferința de presă de azi, familia lui Novak Djokovic a fost întrebată ce mesaj are să le transmită australienilor. Djordje Djokovic a fost cel care a luat cuvântul și a răspuns imediat: "Iubim Australia, Novak iubește Australia, am fost acolo de atât de multe ori și vom continua să mergem în Australia. Nole a cucerit 9 titluri acolo, se simte de fiecare dată excelent", a fost replica lui Djordje.
La scurt timp după ce a fost eliberat, Novak Djokovic a mers la terenurile de la Australian Open pentru a se antrena: "Sunt mulțumit și recunoscător pentru că judecătorul a decis să schimbe hotărârea de a-mi fi anulată viza. În ciuda a tot ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici ca să joc la unul dintre cele mai importante evenimente sportive în fața fanilor minunați. Pentru moment nu pot să spun mai mult decât MULȚUMESC tuturor celor care m-au susținut în toată această perioadă și m-au încurajat să rămân puternic", a transmis sârbul.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51