De când și-a făcut debutul în TOP 10 WTA, în ianuarie 2014, Simona Halep nu a mai părăsit topul. Ea are 317 săptămâni consecutive între cele mai bune 10 din lume. Doar 9 alte jucătoare au mai reușit o perfomanță similară, în istoria tenisului mondial. Simo a pătruns în rândul celor mai constante jucătoare din istoria sportului alb, după ce a depășit recordul Martinei Hingis. Totuși, trebuie spus că elvețianca ar fi avut cu siguranță o serie mult mai bună dacă accidentările repetate nu ar fi forțat-o să se opereze și, ulterior, să renunțe la tenis la vârsta de 27 de ani (ea a revenit în 2013, dar pentru a juca la dublu).
Ca să ne facem o idee cât de constantă a fost Simona și ce performanțe impresionante a realizat, trebuie spus că următoarea jucătoare din actualul TOP 10 cu cele mai multe săptămâni la rând între cele mai bune sportive e Karolina Pliskova. Cehoaiaca a adunat 180 de săptămâni consecutive între cele mai bune 10, o bornă respectabilă, dar care e departe de recordul stabilit de campioana noastră.
În condiții normale, Simo va mai urca cel puțin două locuri în ierarhia celor mai lungi serii de prezențe în TOP 10 WTA. Peste două săptămâni o va depăși pe Conchita Martinez, pentru ca în vară să o depășească și pe legendara Lindsay Davenport (333 de săptămâni la rând în TOP 10 WTA).
US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
IERI LA 12:43

Cele mai multe săptămâni consecutive în TOP 10 WTA

https://i.eurosport.com/2020/02/19/2779886.jpg

Simona Halep - Ons Jabeur, azi, la Dubai

Simona Halep va debuta astăzi la turneul din Emiratele Arabe Unite, urmând a o întâlni în turul secund pe Ons Jabeur, nu înainte de 17:00.
Tunisianca este într-o formă de excepție, lucru pe care l-a demonstrat și în primul tur de la Dubai, când a trecut în trei seturi de numărul 18 WTA, Alison Riske. La conferința de presă de după înfruntarea cu sportiva de peste ocean, Jabeur a vorbit la superlativ despre Simona Halep.
"Sper că o să avem un meci bun. Simona este o sursă de inspirație pentru multe jucătoare și sunt norocoasă că pot juca împotriva ei. Sper că voi avea atitudinea potrivită, mentalitatea corectă și că voi reuși să câștig", a spus Jabeur, la o conferință de presă.
Mă aştept la un meci greu, ştiu că primul meci tot timpul e greu în timpul unui turneu | Simona Halep
Halep și Jabeur s-au întâlnit o singură dată până în prezent. Se întâmpla în toamna lui 2018, la Beijing. Atunci, sportiva noastră a fost nevoită să se retragă din cauza problemelor medicale, după ce a pierdut primul set, scor 1-6.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
US Open
"Le-am zis de atunci <Tăceți naibii din gură>!". Navratilova îi ia apărarea Emmei Răducanu
13/09/2021 LA 08:28