Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, s-a alăturat taberei tenismenelor care aleg să nu-și asume niciun risc și să nu facă deplasarea la New York, acolo unde se va organiza turneul de Grand Slam de la US Open. Anunțul sportivei noastre vine la doar o zi după ce a cucerit titlul la Praga, acolo unde le-a învins pe Polona Hercog, Barbora Krejcikova, Magdalena Frech, Irina Begu și Elise Mertens.
"După ce am cântărit toţi factorii implicaţi şi circumstanţele excepţionale în care trăim, am decis să nu merg la New York pentru a juca la US Open. Tot timpul am spus că voi pune sănătatea înainte oricărui lucru în luarea unei decizii, astfel că prefer să rămân să mă antrenez în România. Le doresc tuturor să aibă un turneu reuşit", a scris Simona pe Twitter.

La ce turnee va mai participa Simona Halep în 2020

Australian Open
Simona Halep - Alize Cornet, LIVE TEXT în optimi la Australian Open! Duelul, LIVE pe Eurosport 1
ACUM 8 ORE
Campioana noastră este înscrisă în 2020 la alte două turnee, cu posibilitatea de a participa și la altele dacă se înscrie în prealabil. Proaspăt câștigătoare la Praga, Simona Halep este înscrisă pentru turneul de la Roma (14-21 septembrie) și Roland Garros (27 septembrie – 11 octombrie, transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport), ambele pe zgură.
Simona a luat cel mai probabil decizia de a nu face deplasarea la New York din cauza tranziției de suprafață, pe lângă riscurile uriașe pe care și le-ar fi asumat în raport cu impactul pandemiei de coronavirus din Statele Unite ale Americii. Dacă ar fi ales să meargă la Flushing Meadows, campioana noastră ar fi trecut de pe zgură (Praga) pe hard (US Open), iar apoi ar fi revenit pe zgură (Roma și Roland Garros).
Calendarul WTA pentru restul anului
  • 21 august – Western & Southern Open (New York)
  • 31 august – US Open
  • 7 septembrie – Istanbul Open
  • 14 septembrie – Internazionali BNL D’Italia (Roma)
  • 21 septembrie – Strasbourg
  • 27 septembrie – Roland Garros
Australian Open
Cum s-a relaxat Simona Halep înainte de meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 16 ORE
Australian Open
Clasări mai bune pentru românce după Australian Open 2022! Pe cât ar putea ajunge Simona Halep
ACUM 19 ORE