Australia își ia măsuri de precauție înainte de a primi caravana tenisului în start de 2021. Din dorința de a evita apariția unui al treilea val de coronavirus, dar și cazurile de indisciplină în rândurile sportivilor care vor ajunge la Melbourne pentru seriile de turnee ATP și WTA, plus primul Grand Slam al anului, reprezentanții Tennis Australia au publicat chiar pe site-ul Australian Open setul de pedepse pentru încălcarea protocoalelor sanitare, cu o săptămână înainte ca sportivii să pornească spre Australia.
Părăsirea statului Victoria fără permisiunea unui ofițer autorizat al Guvernului statal poate fi sancționată cu amendă de până la 20.000 de dolari australieni (echivalentul a aproximativ 15.500 dolari și valoarea premiului în bani garantat jucătorilor prezenți în calificările pentru primul Grand Slam al anului).

Diriyah Tennis Cup
Stefanos Tsitsipas, out de la Diriyah Cup! Elenul, învins în două seturi de Cameron Norrie
ACUM 4 ORE

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Cum vor fi sancționați jucătorii și jucătoarele care încalcă regulile la Melbourne: pot ajunge chiar și la închisoare!

Sportivii sunt așteptați să sosească în Australia pe 15 și 16 ianuarie, urmând a fi plasați în carantină pentru două săptămâni. Iar organizatorii au decis să accentueze importanța respectării măsurilor gândite împreună cu autoritățile statului, printr-o listă detaliată de sancțiuni.
Pentru că tenisul s-a confruntat deja cu situația în care un sportiv a fugit pur și simplu de la un turneu, deși tocmai ieșise pozitiv la testul Covid, americanul Sam Querrey părăsind pe ascuns Rusia, în octombrie anul trecut, australienii se pregătesc pentru orice situație.
Organizatorii anunță că orice încălcare a protocolului sanitar și a regulilor "bulei" poate atrage sancțiuni pentru sportivi, dar și pentru membrii echipei sale, precum:
  • descalificarea din toate turneele din circuitul australian
  • reținerea premiului în bani câștigat
  • extinderea perioadei de carantină
  • izolarea într-o cameră de hotel la discreția Guvernatorului statal
  • arestare
  • deportare
Organizatorii accentuează faptul că orice abatare apărută în interiorul echipei va aduce sancțiuni pentru fiecare membru al echipei.
Diriyah Tennis Cup
Zverev, primele impresii după revenirea pe teren! Germanul îi ia ca exemple pe Nadal și Federer
ACUM 5 ORE
Diriyah Tennis Cup
Diriyah Cup | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Alexander Zverev, câștigată de rus în două seturi
ACUM 6 ORE