Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră. Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal că Ministerul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua în considerare dacă îşi va însuşi dreptul său de a anula viza jucătorului sârb.
La scurt timp după ce a fost eliberat, Novak Djokovic a mers la terenurile de la Australian Open pentru a se antrena: "Sunt mulțumit și recunoscător pentru că judecătorul a decis să schimbe hotărârea de a-mi fi anulată viza. În ciuda a tot ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici ca să joc la unul dintre cele mai importante evenimente sportive în fața fanilor minunați. Pentru moment nu pot să spun mai mult decât MULȚUMESC tuturor celor care m-au susținut în toată această perioadă și m-au încurajat să rămân puternic", a transmis sârbul.
Roland Garros
Novak Djokovic, dărâmat de ceea ce a trăit în Australia! "95% nu și-ar fi revenit niciodată"
ACUM 3 ORE

Un fost antrenor al lui Novak Djokovic, verdict în privința șanselor sârbului la titlu

Fostul antrenor al sârbului Novak Djokovic, Nikola Pilic, a comentat situația în care se află sârbul în Australia: "Toată chestia asta e greșită, atât de greșită. Medicii și organizatorii Australian Open i-au permis să intre, iar apoi s-a implicat politica și s-a dus totul de râpă. Va fi foarte greu să câștige Australian Open în aceste condiții, dar Novak e un adevărat campion. Este greu să-i evaluez șansele având în vedere prin ce a trecut. Cred că va fi bucuros să revină pe teren", a spus Pilic pentru Yahoo Sports.
Novak Djokovic a cucerit titlul la Australian Open de 9 ori, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, un record absolut în istoria turneului de la Antipozi. Dacă se va impune și în 2022, el ar deveni al treilea jucător care cucerește peste 10 titluri într-un singur turneu de Grand Slam, după Margaret Court la Australian Open (11) și Rafael Nadal la Roland Garros (13).
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Încep optimile de finală! Cele mai importante dueluri ale zilei
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
IERI LA 07:03