Turneul de la US Open 2021 a intrat în istorie, iar acum atenția tenisului mondial se îndreaptă către Indian Wells și Turneul Campionilor (feminin și masculin), ultimele competiții majore din acest sezon.
În WTA, finala din acest an de la Flushing Meadows a fost cea mai surprinzătoare din istorie, din moment ce aici au ajuns sportive clasate pe locurile 150 (Emma Răducanu) și 73 (Leylah Fernandez), înainte de startul competiției. Sportiva din Marea Britanie cu origini românești avea să devină și prima sportivă care a cucerit titlul de Grand Slam plecând din calificări.
Tenis
Simona Halep, prima confirmare pentru 2022! Unde va participa în premieră + anunțul organizatorilor
ACUM O ORĂ

Top 10 WTA a suferit modificări după US Open

În urma parcursului de excepție, Emma Răducanu a făcut un salt excepțional, de 127 de poziții, până pe locul 23. Leylah Fernandez a devenit la rândul ei o sportivă de Top 30, urcând până pe locul 28 (în urcare cu 45 de poziții).
Inclusiv Top 10 a suferit câteva modificări importante. Patru jucătoare și-au păstrat pozițiile dinainte de Flushing Meadows, Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka (primele două locuri), Sofia Kenin și Iga Swiatek. Karolina Pliskova și Elina Svitolina au avansat în Top 5, în timp ce Naomi Osaka a pierdut două poziții.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218293.jpg
Cea mai abruptă cădere a înregistrat-o Bianca Andreescu. Este singura care a ieșit din Top 10 și a coborât până pe locul 20!

Simona Halep mai participă la trei turnee în 2021

Simona Halep, sportiva pe care o urmărim cu mare interes, a înregistrat o creștere după US Open. A urcat două poziții, astfel că a ajuns la "porțile" Top 10, până pe locul 11. Ce șanse are reprezentanta României să termine un nou sezon între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii și în 2021? Destul de mici, chiar dacă Simona va mai participa la trei turnee până la sfârșitul acestui sezon.
Halep și-a anunțat ieri programul pentru tot restul sezonului, urmează să mai participe la Indian Wells, Moscova și București. Așadar, încă poate strânge puncte importante în luna octombrie, în cazul unui parcurs aproape de nivelul la care ne-a obișnuit. În același timp, Simona are și 910 puncte de apărat în următoarele săptămâni. De altfel, la începutul săptămânii viitoare, românca va pierde trei poziții.
Pentru a anula această "pierdere" de 910 puncte, Halep ar trebui să câștige turneul de la Indian Wells, programat în prima jumătate a lunii octombrie. Iar pentru a urca în Top 10, are nevoie de un parcurs consistent și la Moscova și Cluj. Câștigarea Indian Wells nu va fi suficient pentru a încheia între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii și în 2021.
Australian Open
Novak Djokovic va juca, aproape sigur, la Australian Open! Numele sârbului, pe lista participanților
ACUM 9 ORE
Tenis
Teng Biao, un cunoscut disident chinez, anunț îngrijorător despre Peng Shuai, la CNN
ACUM 12 ORE