Simona Halep, cea mai bună tenismenă a României, a ținut în această săptămână un discurs responsabil la Palatul Parlamentului cu referire la viitorul sportului românesc. Fostul număr unu mondial s-a prezentat la o întâlnire la care au luat parte legende din sport ale României, dar și câțiva membri ai Parlamentului României. Nadia Comăneci, Camelia Potec și Gabriela Szabo au vorbit și ele în fața politicienilor, iar mesajul a fost unul foarte clar – personalitățile sportive au cerut mai mulți bani pentru sport.
Această acțiune întreprinsă de Simo a avut ecouri și peste hotare, Tennis World USA acordând spații largi subiectului.
"Îngrijorată de viitorul tenisului românesc, Simona Halep a luat atitudine într-o conferință de presă organizată în București. Simona a explicat că tenisul nu e deloc un sport accesibil și a cerut ca jucătorii tineri să fie sprijiniți. Ea a fost sprijinită în acest demers de mari personalități din istoria sportului românesc, precum Ilie Năstase, fost număr unu mondial în tenis și Nadia Comăneci, prima sportivă din istorie care a luat nota 10 la Jocurile Olimpice, la gimnastică", notează tennisworldusa.org.
Tenis
Halep a devenit cel mai bun cap de serie pe sfertul ei de tablou. Trei favorite au fost eliminate
ACUM 7 ORE
Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație, care are nevoie de o mare infrastructură. La noi în țară nu prea există așa ceva. Avem nevoie de o sală, unde să se joace meciurile pentru România, pentru echipa de Fed Cup. Sunt mulți copii care au nevoie de susținere. Vorbesc din punctul meu de vedere, sportul nostru e un sport scump și nu poate fi susținut așa mult de familii. Chiar fac apel pentru această cauză, să se facă o infrastructură, să se facă un sistem și federația noastră nu este normal să nu fie în rând cu celelalte. Tenisul românesc a avut multe rezultate în ultimii ani și mai ales în trecut. Am avut numărul 1 mondial la băieți, am avut la fete. Fiind în cauză vreau să specific, pentru că este chiar păcat de talentul nostru românesc să nu se facă nimic și să nu progresăm. Tot ce îmi doresc este să se construiască săli și să se facă ceva pentru noile generații. Este mare nevoie | Simona Halep
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM O ZI
Australian Open
Când joacă Sorana Cîrstea (vs Kucova) și Irina Begu (vs Mertens) în turul 2 la Australian Open 2022
IERI LA 05:30