Într-o perioadă în care tenisul mondial e oprit din cauza pandemiei de COVID-19, Novak Djokovic a avut o idee măreaţă, dar totul s-a transformat într-un fiasco, în mare parte din lipsa de responsabilitate a organizatorilor, care nu au luat măsurile necesare pentru combaterea virusului. Djokovic, Coric, Dimitrov şi Troicki au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 şi, deşi Nikola Pilic este de părere că Nole nu a avut vreo vină, aceste cazuri pot compromite reluarea sezonului.
"Ce sezon? Despre ce vorbim? Nu am idee cum cred americanii că pot organiza US Open, dacă vor să aplice regulile despre care s-a vorbit. Nu mai are nicio legătură cu tenisul deja, problema a devenit una uriaşă. E imposibil ca lucrurile să fie controlate şi nu îmi dau seama cum se pot gestiona lucrurile", a spus Pilic, citat de tennisworldusa.org.

Ce măsuri pregătesc organizatorii de la US Open

Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
PESTE CÂTEVA SECUNDE
  • sosirea în New York cu două săptămâni înainte de competiție, pentru ca fiecare jucător să stea în carantină înainte de debutul turneului;
  • fiecare jucător va putea veni cu un singur membru al staff-ului său, ceea ce reprezintă un mare dezavantaj pentru sportivii de top, care se bazează pe o echipă numeroasă;
  • sportivii nu vor avea voie să părăsească hotelul pe toată durata competiției, pentru a nu interacționa cu posibili subiecți infectați cu COVID-19.

Critici dure pentru Djokovic după cazurile de coronavirus

Novak Djokovic este considerat principalul vinovat pentru cazurile de coronavirus din lumea tenisului, după organizarea turneului Adria Tour. La turneul Adria Tour, desfăşurat în Balcani, au participat mii de spectatori şi au fost organizate petreceri.
Numărul unu mondial este criticat din toate părţile, după ce 4 jucători care au participat la turneul organizat de el, Adria Tour, s-au infectat cu noul coronavirus.
"A fost o decizie iresponsabilă", a scris pe Twitter australianul Nick Kyrgios.
Şi numărul 25 ATP, Bruno Soares, l-a acuzat pe Djokovic de lipsă de responsabilitate, având în vedere situaţia actuală din lume creată de pandemie.
"A fost un show al groazei. Tot ce s-a întâmplat acolo denotă o imaturitate şi iresponsabilitate enormă. Şi dacă ai fi la Polul Nord nu ai face o petrece şi a-i posta pe Instagram", a spus Soares.
Jucătorii care au participat la Adria Tour au petrecut după meciuri, iar imaginile au apărut pe reţelele de socializare.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 6 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 9 ORE