Tânărul sportiv din Spania nu va uita prea curând optimea de aseară, de la Paris, când Hugo Gaston și presiunea publicului l-au făcut să își piardă complet busola. Pe finalul setului doi, ibericul s-a stăpânit cu greu să nu plângă, dezamăgit de modul în care a gestionat lucrurile.
Concret, în primul set puștiul de 18 ani a avut 4-2, dar Gaston, și el un sportiv foarte tânăr (21 de ani) a revenit și a câștigat 4 gameuri la rând, adjudecându-și setul. Se părea că în manșa secundă Alcaraz e în control total și că vom avea parte de un decisiv: ibericul s-a desprins la 5-0 și părea doar o formalitate să încheie setul.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27

Gaston, meciul carierei la Paris. A revenit de la 2-4 și 0-5 pentru a câștiga în 2 seturi

Revenire istorică pentru Hugo Gaston contra lui Alcaraz

A fost nevoie de un break al numărului 103 ATP și vulcanul din tribune s-a dezlănțuit, lucru care l-a debusolat pe Alcaraz. Cu fiecare game trecut, Carlos și-a pierdut încrederea în forțele sale, cedând 20 din ultimele 21 de puncte jucate! Hugo Gaston a revenit incredibil, de la 2-4 și 0-5, impunându-se în minimum de seturi, 6-4, 7-5.
"Păream că mă prăbușesc în setul secund, dar am simțit că și el are o scădere în joc la 5-0 și am zis să îmi joc șansa. A făcut foarte multe greșeli, dar cred că și din cauza mea, pentru că am jucat foarte rapid, am alternat, am fost impredictibil. Pe măsură ce el a început să cedeze punct după punct, încrederea mea a crescut enorm. Dar cred că am câștigat în primul rând datorită fanilor, pentru asta m-am apucat de tenis, să simt o astfel de energie. M-au încurajat în permanență și le datorez această victorie", a spus Hugo Gaston la final, potrivit atptour.com.
Gaston s-a calificat astfel în primul sfert de finală din circuitul Masters, dar va avea o misiune infernală pentru a-și asigura un loc în "careul de ași": va da piept cu numărul doi mondial, Daniil Medvedev.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08