Racheta Wilson Six One Tour, folosită de Roger Federer la ultima sa apariție în finala turneului de la Roland Garros a devenit cea mai scumpă rachetă de tenis folosită vreodată de vreun tenismen, după licitația organizată online de Goldin Auctions. Chiar dacă temerile unei crize mondiale fără precedent sunt în creștere, suma de vânzare a spulberat cu peste 20.000 de dolari precedentul record, deținut de racheta de lemn, Slazenger, folosită de britanicul Fred Perry în crusa pentru trofeul Wimbledon 1934. În 2007, racheta lui Perry fusese achiziționată la licitație pentru 32.000 de dolari.

Cea mai scumpă rachetă de tenis din istorie, dintr-o finală istorică

Racheta scoasă la licitație a fost descrisă drept o "piesă neprețuită de istorie a tenisului", având autograful marelui campion elvețian, dar și o scrisoare oficială din partea managarelui acestuia, prin care îi era confirmată autenticitatea.
Roland-Garros
TOP 5 puncte de joi la Roland Garros. Gaston, poate cel mai spectaculos din lume, lovitura zilei
ACUM 36 MINUTE
Wilsonul vopsit în culorile steagului elvețian, roșu și alb, a fost folosit de Federer în timpul finalei de trei ore și 40 de minute adjudecată de Rafa Nadal cu scorul de 7-5, 7-6(3), 5-7, 6-1.

Wilson

Credit imagine: Eurosport

  • Roger Federer a folosit modelul de rachetă Wilson Six.One Tour BLX în 2010 și 2011, reușind să câștige cu aceasta un singur titlu de Mare Șlem (Australian Open 2010). Este un model de rachetă midsize (capul rachetei de 581 centimetri pătrați), cu lungime de 68 cm și care cântărește 354 grame.
Până în 2019, când Federer a revenit la Roland Garros după o absență de trei ani, duelul din 2011 de pe zgura și pariziană a rămas ultima confruntare "Fedal" de la Paris.
Între 2005 și 2019, Roger Federer și Rafael Nadal s-au înfruntat de șase ori la Roland Garros, ibericul adjudecându-și de fiecare dată victoria. Finala din 2011, de la Paris, îi aducea lui Rafa a 45-a victorie din 46 de meciuri pe zgura de la Roland Garros și al zecelea titlu de Grand Slam al carierei.
În finala Roland Garros 2011, Federer nu a reușit să convertească decât 5 din 31 de mingi de break pe care și le-a procurat pe serviciul lui Nadal. Rafa a încheiat meciul având doar 13 puncte câștigate în plus față de elvețian, însă cu opt break-uri în cont.
Roland-Garros
Roberto Carballes Baena - Jannik Sinner - Roland-Garros
ACUM 8 ORE
Roland-Garros
Alizé Cornet - Jelena Ostapenko - Roland-Garros
ACUM 8 ORE